fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 svi 2022

Objava

EVO GDJE IDU SPORTSKE DRŽAVNE KUNE: Za 19 priredbi i 90 tisuća sportaša i djece
Zagreb, 23.01.2020. - Konferencija za medije Središnjeg državnog ureda za šport koji æe u 2020. godini dodijeliti rekordnih 224 milijuna kuna krovnim športskim udruženjima. Na fotografiji Krešimir Šamija, Tomislav Družak, Josip Èop, Josip Držaiæ. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd
Ostali sportovi

EVO GDJE IDU SPORTSKE DRŽAVNE KUNE: Za 19 priredbi i 90 tisuća sportaša i djece 

Svečanim potpisivanjem ugovora u Središnjem državnom uredu za šport u utorak su dodijeljena sredstva velikim športskim manifestacijama koja su ta sredstva dobila temeljem Javnog poziva za sufinanciranje organizacije velikih športskih manifestacija u 2020. godini.

“Ovaj Javni poziv provodi se treću godinu za redom i svjesni smo da je ovakva pomoć i te kako potrebna našem športskom sektoru koji organizira ovakva natjecanja. Isto tako, svjesni smo i koliko je teško organizirati tako velika natjecanja te da veliki dio njih s obzirom na svoju tradiciju i međunarodnu važnost ne bi trebao biti predmet javnog natječaja te ćemo od sljedeće godine napraviti sve kako bi se ta natjecanja uvrstila u Godišnji program javnih potreba u športu i na taj način se izravno u Državnom proračunu osigurala sredstva za svako takvo natjecanje”, rekao je državni tajnik Tomislav Družak.

U 2020. godini sa 10 milijuna kuna sufinancirat će se organizacija 19 velikih športskih manifestacija i to: Audi FIS SKI World Cup “Snow Queen Trophy”, ATP turnir Croatia Open Umag, Svjetski kup u gimnastici DOBRO World Cup Osijek, 24. Sportske igre mladih, WTA Croatia Bol Open, Grand Prix “Zagreb Open” u hrvanju, WACT Gold Level Zagreb 2020 “Memorijal B. Hanžekovića” i “Memorijal I. Ivančića”, biciklistička utrka CRO Race, FISE World Series i Pannonian Challenge, IJF Judo Grand Prix Zagreb, Europsko prvenstvo U-19 za odbojkašice, Europsko seniorsko taekwondo prvenstvo, FIBA Lipik 3×3 Challenger, 8. otvoreno Europsko klupsko taekwondo prvenstvo, European Cup “Karlovac Open”, Europsko prvenstvo za juniore i juniorke do 18 godina u hokeju na travi, vaterpolski Turnir šest nacija, boksački Grand Prix Zagreb te Europsko prvenstvo brdskih auto utrka “Buzetski dani 2020.”

“Ove godine na Javni poziv javilo se 64 prijavitelja, od kojih je 60 zadovoljilo formalne uvjete, a zatim na temelju propisanih kriterija i ocjenjivanja stručnog povjerenstva, njih 19 je i dobilo sredstva. Ukupna vrijednost svih prijavljenih projekata bila je 180 milijuna kuna, dok je od Središnjeg državnog ureda za šport zatraženo 42 milijuna kuna. Veseli nas kad vidimo da će ove godine u natjecanjima koje sufinanciramo sudjelovati više od 90.000 djece i športaša i na taj način osim o promociji naše zemlje kroz šport i važnosti bavljenja športom, brinemo i o uključivanju što više naših građana u športske aktivnosti. Siguran sam da će svi organizatori, kao i svake godine, opravdati dodjelu ovih sredstava, a Središnji državni ured za šport će im i dalje biti potpora kroz još sustavnije rješenje pitanja sufinanciranja”, zaključio je Družak.

Ivana Brkljačić, izvršna direktorica atletskog WACT Gold Level Zagreb 2020. “Memorijal B. Hanžekovića” i “Memorijal I. Ivančića”, zahvalila je u ime svih potpisnika ugovora.

“Ove godine Memorijal Borisa Hanžekovića bit će u još višoj, zlatnoj kategoriji, i vjerujem da govorim o osjećajima svih ovih potpisnika kad kažem da nam je ovakva pomoć izuzetno potrebna i bitna. Zahvaljujem Središnjem državnom uredu za šport i Vladi Republike Hrvatske koji su prepoznali koliko je važno pomagati organizaciju ovakvih natjecanja i veseli me kad čujem da će se natjecanja s dugom tradicijom i velikim međunarodnim značajem od sljedeće godine izravno sufinancirati”, rekla je Brkljačić, a njezinim riječima priključio se i Feliks Lukas, organizator WTA Croatia Bol Opena i predsjednik Tenis kluba Kaštela.

“Drago mi je da je državni tajnik najavio izravno financiranje ovakvih velikih manifestacija i volio bih naglasiti kako je ovaj način dodjeljivanja sredstava po točno određenim kriterijima, gdje svaki događaj treba opisati i dokazati svoju vrijednost, pravi primjer i jedna od rijetkih pozitivnih stvari. Nadam se da će i privatni sektor sve više prepoznati ulaganja u ovakve manifestacije, jer kada se podupiru ovakva športska događanja to je pozitivno i za lokalnu zajednicu, angažiraju se i druge tvrtke iz te sredine te tu postoji i ekonomski učinak i sredina se razvija u svim segmentima”, zaključio je Lukas.

(Hina)

Vezane vijesti

Komentari