fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

FENOMENALNI ZUBČIĆ: Na jednoj od najtežih staza došao do novog postolja!!!
foto: HINA/EPA/CHRISTIAN BRUNA
Ostali sportovi

FENOMENALNI ZUBČIĆ: Na jednoj od najtežih staza došao do novog postolja!!! 

S velikim nestrpljenjem smo očekivali drugu vožnju veleslaloma u austrijskom Hinterstoderu gdje se vozio veleslalom skijaša za Svjetski kup. Nakon prve vožnje vodio je Francuz  Alexis Pinturault sa 90 stotinki prednosti ispred našeg Filipa Zubčića, dok je treći bio Slovenac Žan Kranjec sa 1,12 sekundi zaostatka za vodećim.

Pretposljednji je u drugoj vožnji na stazu krenuo naš Zubčić a u tom trenutku vodio je Norvežanin Henrik KRISTOFFERSEN. Filip je odskijao u transu kao i na nekoliko prethodnih utrka i na kraju je prije nastupa Francuza bio uvjerljivo vodeći. Pinturault je na kraju ipak zadržao prednost i pobijedio a Filip je došao do drugog mjesta i trećeg postolja u karijeri čime je došao i do trećeg mjesta u poretku veleslaloma sa samo 26 bodova iza vodećeg Norvežanina Kristoffersena.

Ovom pobjedom Francuz Pinturault je preuzeo vodstvo i u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Inače vozilo se na izuzetno dugačkoj i zahtjevnoj stazi koja dan ranije u nedjelju u superkombinaciji nije izdržala, pa su natjecatelji s višim brojem bili jako zakinuti. Treba kazati da su svi natjecatelji i u u prvoj i u drugoj vožnji gubili snagu u zadnjoj dionici utrke jedino je naš Zubčić u donjem dijelu staze osjetno smanjio zaostatak za vodećima što je još jedan pokazatelj u kakvoj se formi trenutno nalazi naš skijaš.

Slijedeća utrka je u Kranjskoj Gori za vikend gdje će sigurno biti mnogo hrvatskih navijača.

Vezane vijesti

Komentari