Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

23 ožu 2023

Objava

FIBA U ČETVRTAK: Donosi odluku o kvalifikacijama za OI i Eurobasketu
Zagreb, 21.02.2020 - Utakmica kvalifikacija za EuroBasket 2021 izmedu reprezentacija hrvatske i Švedske u KC Dražen Petrovic. Na slici hrvatski košarkaši slave. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds
Košarka

FIBA U ČETVRTAK: Donosi odluku o kvalifikacijama za OI i Eurobasketu 

Međunarodna košarkaška federacija (Fiba) u četvrtak će objaviti novi datum za olimpijske kvalifikacije, otkrivši i sudbinu Europskog prvenstva koje bi trebalo biti u ljeto 2021. godine.

Fiba Europa, u kojoj Hrvatsku predstavlja predsjednik HKS-a Stojko Vranković u utorak i srijedu će održati video konferenciju na kojoj će se raspravljati o kvalifikacijama za olimpijske igre, ali i terminu Europskog prvenstva 2021. godine, a potom će u četvrtak objaviti odluke.

Odgoda Olimpijskih igara 2020. na 2021. donijela je brojne promjene u kalendarima sportskih organizacija. Pa tako i u košarkaškoj obitelji.

Za nas su kvalifikacije za OI u Tokiju posebno važne jer se jedan od četiri kvalifikacijska turnira treba održati u Splitu od 23. do 28. lipnja.

Podsjetimo, Hrvatska je dobila izuzetno tešku grupu, gdje su protivnici Brazil kojeg vodi Aco Petrović i Tunis, dok drugu splitsku grupu čine Rusija, Njemačka i Meksiko. Samo pobjednik finala izborit će se za mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Gradovi domaćini su osim Splita, Beograd, Kaunas i Victoria u Kanadi. Osam sudionika košarkaškog turnira na OI u Tokiju je već poznato. To su Španjolska, Argentina, Francuska, Australija, SAD, Iran, Nigerija i domaćin Japan.

Iduće ljeta na rasporedu je i Europsko prvenstvo koje bi se od 2. do 19. rujna trebalo održati u Češkoj, Gruziji, Italiji i Njemačkoj. Hrvatska se trenutačno nalazi na prvom mjestu D skupine kvalifikacija s dvije pobjede. Novi ogled odabranici izbornika Veljka Mršića trebali bi imati u studenom.

Fiba također, mora odlučiti i o kontinentalnom i svjetskom prvenstvu juniorskih kategorija koje je bilo planirano ovo ljeto.

Vezane vijesti

Komentari