fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

27 svi 2022

Objava

FIFA PRESUDILA: Bivši klub mora Biliću isplatiti 15 milijuna dolara u roku 30 dana!
screenshot/Rijad - Sport
Nogomet

FIFA PRESUDILA: Bivši klub mora Biliću isplatiti 15 milijuna dolara u roku 30 dana! 

Arapski Al-Ittihad je dužan, prema presudi tijela Fife, u roku od 30 dana Slavenu Biliću, bivšem hrvatskom treneru i aktualnom treneru West Bromwich Albiona, isplatiti 15 milijuna dolara odnosno 105 milijuna kuna (preračunato u našu valutu), objavili su tamošnji mediji.

Bilić je u veljači 2019. dobio otkaz na klupi kluba iz Saudijske Arabije iako mu je ugovor trajao do lipnja 2021. pa mu s obzirom na taj raskid pripada određena odšteta.

Hrvatski stručnjak je Al-Ittihad preuzeo u veljači 2019., a na klupi se zadržao samo pet mjeseci prije nego što su nestrpljivi vlasnici kluba potjerali njega i njegove suradnike Aljošu Asanovića, Deana Računicu, Marija Tota, Franu Leku, Danila Butorovića, Tončija Gabrića i Ivu Katušića.

Nakon četiri odigrana kola u sezoni 2018./19. čelnici saudijskog kluba su doveli Bilića, a klub je bio u zoni ispadanja sa samo jednim osvojenim bodom.

U sljedećih 16 utakmica klub je ostvario četiri pobjede, pet neriješenih utakmica i sedam poraza, što je dovelo samo do skoka na pretposljednje mjesto, a to nije bilo dovoljno s obzirom na to da su vlasnici u pojačanja uložili preko 30 milijuna eura.

Bilić je dobio otkaz nakon poraza od Al-Hilala, koji je tada vodio današnji sportski direktor Dinama Zoran Mamić, koji je dobio priznanje za trenera mjeseca.

Uprava kluba je najavila žalbu na ovu odluku nadležnog tijela FIFA-e.

Vezane vijesti

Komentari