fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

FIFA PRISTAJE MIJENJATI VAR: Prema Wengerovom pravilu napadači imaju prednost!
screenshot/youtube
Nogomet

FIFA PRISTAJE MIJENJATI VAR: Prema Wengerovom pravilu napadači imaju prednost! 

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino izjavio je kako je otvoren za promjene u pravilu zaleđa ako će to pomoći nakon mnogih slučajeva koji su podigli prašinu uz pomoć VAR tehnologije.

Frustracije se najviše javljaju u engleskoj Premier ligi gdje je VAR u nekoliko slučajeva poništio pogotke zbog veoma malih zaleđa različitih dijelova tijela napadača.

Arsene Wenger, bivši trener Arsenala i šef globalnog razvoja nogometa u FIFA-i, predložio je pravilo kako se igrač ne može naći u zaleđu ako je bilo kojim dijelom tijela kojim legitimno može zabiti gol u ravnini ili iza posljednjeg braniča.

– Svakako da sam za diskusije oko novih pogleda na pravila o zaleđu, ako će to pomoći jer smatram da ima mnogo nedoumica oko toga, prenosi Reuters Infantinove riječi.

FIFA president Gianni Infantino has spoken in favour of introducing Arsene Wenger’s ‘daylight’ principle to the offside law to bring extra clarity.https://cards.twitter.com/cards/18ce53zj7h7/936tj 

FIFA president Infantino backs Wenger offside proposal

www.skysports.com

– Neke odluke je jako teško donijeti, ne zna se da li je zaleđe pa trebamo odrediti kako bi sve bilo jasnije. Zasad još neće biti promjena jer nema konkretnih prijedloga na stolu, ali vidjet ćemo hoćemo li nešto testirati u budućnosti, rekao je Infantino, ali i odbacio mogućnost da se uvode margine za zaleđa.

– To ne rješava probleme. Ako će biti 10 centimetara to ništa ne rješava, ili 11, dodaje. Ipak, u konačnici je zaključio, ako će se i mijenjati pravila, jedno je jasno – VAR ostaje.

 

Vezane vijesti

Komentari