fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 svi 2022

Objava

FIFA UVODI RAPIDNE PROMJENE? Prvenstva će se igrati kroz kalendarsku godinu
Foto: fifa.com/facebook
Nogomet

FIFA UVODI RAPIDNE PROMJENE? Prvenstva će se igrati kroz kalendarsku godinu 

Potpredsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Victor Montagliani smatra da bi europske nogometne lige trebale razmotriti promjenu kalendara natjecanja i prebaciti sezonu na jednu kalendarsku godinu zbog pandemije izazvane novim koronavirusom i zbog Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru, koje bi trebalo biti održano u studenome i prosincu.

“To nije ideja koju bi trebalo odmah odbaciti. Može se primijeniti na sljedeće dvije godine”, izjavio je Kanađanin Montagliani u subotu u programu talijanskog radija Sportiva.

Montagliani je predsjednik Konfederacije Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba, gdje sve lige počinju i završavaju unutar jedne kalendarske godine, za razliku od većine europskih liga u kojima sezona traje od kolovoza jedne do svibnja sljedeće godine.

Promjena za koju se zalaže potpredsjednik FIFA-e, a koja je motivirana i kasnim terminom Svjetskog prvenstva u Kataru 2022., omogućila bi ligama koje su u prekidu da dovrše ovu sezonu do kraja kalendarske 2020., a potom nastave sljedeću sezonu početkom 2021.

Ujedno, takva prilagodba mogla bi biti u skladu s velikim promjenama u kalendaru od 2024., koje je najavio predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

“Već smo počeli razmišljati o novom kalendaru od 2024., a ova nas kriza tjera da što brže nađemo prave odgovore”, izjavio je Montagliani.

Vezane vijesti

Komentari