fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

21 svi 2022

Objava

FOTOGRAFIJE JE NAJBOLJE GLEDATI NAKON VIŠE OD 20 GODINA: Jesu li ovo najljepši hrvatski dresovi?
Nogomet

FOTOGRAFIJE JE NAJBOLJE GLEDATI NAKON VIŠE OD 20 GODINA: Jesu li ovo najljepši hrvatski dresovi? 

Ajmo malo buditi lijepu nostalgiju. Fotografije je najbolje gledati nakon više od 20 godina. Upravo ova fotografija potvrđuje to pravilo.  Godina je davna – 1996. Lokacija je opatijska rivijera.  Dani su rani ljetni, Hrvatska se pripremala za nastup na svojem prvom velikom natjecanju, europskoj smotri u Engleskoj. Znamo kako je sve završilo, pobjedama u skupini protiv Turske i Danske, uz poraz protiv Portugala, te  četvrtifnalni krah uz obilatu pomoć  švedskog suca Sundella protiv Njemačke…

Veselili smo se i plakali, Hrvatska je ipak pokazala da je postala  bitan faktor u europskom i svjetskom nogometu. Potvrdilo se to dvije godine kasnije broncom na Svjetskom prvenstvu.

Dakle, na fotografiji su Robert Prosinečki, Ćiro Blažević, Zvonimir Boban i Ardian Kozniku.  Saznali  smo da je fotografija učinjena nedaleko restorana Bevanda u Opatiji.  U dresovima koji su postali  prepoznatljivi u cijelom svijetu.

Veliki dio hrvatskih navijača i kolekcionara naših nogometnih memorabilija tvrdi da su “lotto” dresovi iz 1996. godine bili i najljepši dresovi naše reprezentacije ikada. Prosudite sami… Ali, fotografija je sjajna!

Vezane vijesti

Komentari