fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 svi 2022

Objava

GESTA ZA POHVALU: Dinamo u akciji za pomoć u potrazi za nestalom djecom
Foto: facebook/gnk dinamo
Nogomet

GESTA ZA POHVALU: Dinamo u akciji za pomoć u potrazi za nestalom djecom 

Europsko udruženje klubova (ECA) okuplja brojne nogometne klubove u velikoj kampanji povodom Međunarodnog dana nestale djece koji se obilježava 25. svibnja, a u akciju #FootballCaresse uključio i zagrebački Dinamo.

Preko 200 nogometnih klubova iz cijelog svijeta, od čega 86 članica ECA-e, objavit će 25. svibnja na službenim Twitter profilima posebnu objavu koja uključuje poruku kampanje i video nestale djece diljem Europe i svijeta.

Ideja je ove inicijative kroz društvene mreže nogometnih klubova koje imaju iznimno velik doseg, pokušati pronaći nestalu djecu.

Kampanju su pokrenuli Međunarodni centar za nestalu i zlostavljanu djecu (ICMEC) i ECA, uz pomoć nogometnog kluba AS Roma koji pomaže u organizaciji i koordinaciji projekta. Zahvaljujući objavama ovog talijanskog kluba na digitalnim kanalima, proteklih je mjeseci pronađeno nekoliko nestale djece.

U ovu inicijativu priključili su se, osim Dinama, brojni slavni klubovi poput Liverpoola, Barcelone, Olympique Marseillea, Borussie Dortmund, Milana, PSG-a, Real Madrida, Manchester Uniteda.

“Svake godine diljem svijeta nestane više od milijun djece. Čast nam je što ćemo ove godine dobiti podršku nogometne zajednice povodom obilježavanja Međunarodnog dana nestale djece. Nogometni klubovi putem svojih digitalnih kanala imaju iznimno velik doseg i utjecaj. Nadamo se da bi netko negdje mogao prepoznati jedno od nestale djece kroz video materijale koje ćemo objaviti i da će se ta djeca vratiti među svoje voljene”, izjavio je Bob Cunningham, izvršni direktor ICMEC-a.

Vezane vijesti

Komentari