fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 svi 2022

Objava

GORAN IVANIŠEVIĆ “Moja optimistična prognoza kaže da tenisa još dugo neće biti”
Tenis

GORAN IVANIŠEVIĆ “Moja optimistična prognoza kaže da tenisa još dugo neće biti” 

Proslavljeni hrvatski tenisač i budući stanovnik teniske Kuće slavnih Goran Ivanišević izjavio je u razgovoru za Hrvatsku televiziju da bi se tenis mogao vratiti na međunarodnu sportsku scenu tek u proljeće sljedeće godine.

“Što se tiče sportaša najgore je zdrav si, hoćeš se baviti sportom, a ne možeš i pitanje je kad ćeš moći. Ovo je situacija za koju nitko nije bio pripremljen. Nadam se da ćemo svi iz ovoga izaći kao bolji ljudi i pametniji, samo je pitanje kad”, rekao je wimbledonski pobjednik iz 2001. te ponudio mogući scenarij povratka međunarodnih teniskih natjecanja:

“Moja najoptimističnija procjena je proljeće sljedeće godine. Čuo sam da čak razmišljaju o pomicanju Australian Opena za treći mjesec, što je također opcija. Tenis kakav smo pamtili nema šanse da bude prije Roland Garrosa ili Wimbledona sljedeće godine.”

Specifičnost tenisa je putovanje igračica i igrača iz različitih država širom svijeta, što je u ovom trenutku neizvedivo. Stoga u taboru prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, u kojem je Goran Ivanišević jedan od trenera, razmišljaju o pokretanju regionalnih natjecanja kako bi tenisači s ovdašnjih prostora održavali natjecateljsku formu.

“Razmišljali smo u seriji mini-turnira – Srbija, Hrvatska, Slovenija i Bosna i Hercegovina. To bi bio ozbiljan tim igrača. Radi se na tome. Možda će biti nešto ovdje (u Hrvatskoj), tamo (u Srbiji) će biti sigurno. Vidjet ćemo kako će biti s putovanjima, granicama, izolacijama. Nadam se da će tako nešto profunkcionirati u šestom, sedmom mjesecu”, optimističan je Ivanišević.

Zdravlje igrača i svih uključenih uvijek je na prvom mjestu, a Goran je na svoj način odgovorio na bojazan stručnjaka, kad je tenis u pitanju, da bi se virus mogao prenijeti “kihanjem u loptu”.

“Prije svega želim čestitati i zahvaliti ljudima koji rade od 0 do 24. Mi ih slušamo, puno dobrih stvari su rekli i donijeli puno dobrih odluka i na tome im veliko hvala. Neke stvari meni nisu jasne, a pogotovo ova – igram tenis 40 godina, a nikad nisam kihnuo u ‘balun’. Zaraziti se možeš svugdje, ali mislim da nitko neće kihati u teniski balun.”

Kako je cijeli teniski svijet stao, tako se još uvijek ne zna što će biti s Goranovim svečanim ulaskom u Međunarodnu tenisku kuću slavnih. Svečanost u američkom gradu Newportu predviđena je za sredinu srpnja, a Ivanišević i Španjolka Conchita Martinez još uvijek čekaju vijesti o potvrdi održavanja ili odgodi događaja na kojem će se pridružiti teniskim besmrtnicima.

Vezane vijesti

Komentari