Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

GORICA NAŠLA NOVOG TRENERA: Nije iz Hrvatske, nego sa sjevera Europe
Velika Gorica, 25.02.2020. - NK Velika Gorica predstavila novog trenera Valdasa Dambrauskasa. Na fotografiji Valdas Dambrauskas. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu
Nogomet

GORICA NAŠLA NOVOG TRENERA: Nije iz Hrvatske, nego sa sjevera Europe 

Hrvatski nogometni prvoligaš Gorica predstavio je u utorak novog trenera, a to je 43-godišnji Litvanac Valdas Dambrauskas, koji je naslijedio Sergeja Jakirovića.

Samostalnu trenersku karijeru počeo je u engleskom niželigašu Kingsbury London Tigers, a potom je vodio kadetsku (U-17) i juniorsku (U-19) reprezentaciju Litve. Nakon toga slijedili su angažmani u litvanskim klubovima, jednu godinu vodio je Ekranas Panevežys pa zatim tri sezone Žalgiris, s kojim je dvaput osvajao domaće prvenstvo. Posljednje tri godine vodio je latvijski RFS iz Rige.

“Znam ambicije kluba, a sa sadašnjim sportskim direktorom Gorice (Mindaugas Nikoličius) radio sam tri godine u Žalgirisu. Goricu sam gledao nekoliko puta i znam da su pobjeđivali hrvatske top momčadi kao što su Rijeka i Hajduk. Ekipa ima taj potencijal i želim da se vratimo na taj put”, kazao je Dambrauskas.

Gorica je trenutno šesta u Prvoj HNL-a sa 31 bodom. Do kraja prvenstva ostalo je 13 kola, a od pozicija koje vode u Europu dijeli ju sedam bodova. U proljetnom nastavku prvenstva Gorica je ostvarila dva remija i dva poraza, a u subotu je pretrpjela najteži poraz otkako igra u Prvoj HNL, izgubivši sa 0-6 na Poljudu od Hajduka. Nakon toga trener Jakirović dobio je otkaz.

Vezane vijesti

Komentari