fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

HAJDUKOVCI ZAPOČELI S TRENINZIMA: Trčkaraju, ali se ne tuširaju….
Foto: HNK Hajduk
Nogomet

HAJDUKOVCI ZAPOČELI S TRENINZIMA: Trčkaraju, ali se ne tuširaju…. 

Hajdukovci su prvi u Hrvatskoj započeli sa ovakvom vrstom treninga. To je izazvalo lavinu komentara na društvenim mrežama poput onoga da im “ni to neće pomoći ne da budu prvi nego ni treći”.

Uskrsni ponedjeljak donio je novosti kada su u pitanju treninzi, od danas igrači mogu trenirati na stadionu, no po posebnim unaprijed dogovorenim i odobrenim pravilima kojih se svi moraju pridržavati. Tako će u istom terminu na stadionu moći boraviti samo po dvojica igrača, jedan će raditi na glavnom, a drugi na pomoćnom terenu, a sve po programima koji su pripremili kondicijski treneri Toni Modrić i Šime Veršić, piše 24 sata.

Svaki igrač dobit će na svoj mobitel raspored vježbi, dionice i tempo kojim mora raditi, a treneri će ih pratiti sustavom Catapult, kojim i inače pomoću GPS-a nadziru njihovo kretanje na treninzima.

– Zatražili smo mišljenje Stožera za civilnu zaštitu i dobili odobrenje za ovakav vid aktivnosti. Bolje je da igrači trče na stadionu koji je izoliran od vanjskoga svijeta, nego po Žnjanu ili ranije po Marjanu gdje ima jako puno ljudi. Naravno, svi se moraju pridržavati naputaka, pa se tako igrači neće međusobno sretati, neće se ni zadržavati na stadionu, niti će koristiti svlačionice… Na stadion će dolaziti od svojih kuća obučeni za trening, a nakon treninga se također vraćaju kućama gdje će se i tuširati… – pojasnili su iz Hajduka.

Za sada je rad organiziran tako da će se igrači izmjenjivati tijekom cijeloga dana, svako sat vremena po dvojica, kako bi svi dobili priliku odraditi trening. Naravno, riječ je isključivo o trčanju i jednostavnijim vježbama, a ostalo bi trebalo doći u tjednima pred nama. Plan je da se jednom, kad mjere popuste, oforme grupe od dva – tri – četiri igrača, koji će odrađivati treninge s loptom, kako bi što spremniji dočekali zajedničke treninge, odnosno nastavak prvenstva kome se svi nadaju.

Kao što je već poznato, HNS je napravio tri scenarija za nastavak sezone, prema najpovoljnijem utakmice bi započele 16. svibnja, druga je varijanta 30. svibanj, a treća 13. lipanj.

Vezane vijesti

Komentari