fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

28 svi 2022

Objava

HAJDUKOVE TURBULENCIJE: Pitanje je kad će strelice ići prema Staniću i Tudoru
Nogomet

HAJDUKOVE TURBULENCIJE: Pitanje je kad će strelice ići prema Staniću i Tudoru 

Nije dugo uživao na klupi Hajduka Igor Tudor. Suočio se s istim problemima kao i deseci njegovih prethodnika. Hajduk je nakon dvije pobjedničke utakmice u Koprivnici odigrao baš slabu utamkicu, nije izbjegao poraz, pokazavši sve one slabosti koje su posla stajale dvadesetak njegovih prethodnika. Toliko je Hajduk trenera promijenio u desetak godina.

Uglavnom, momčad je pokazala svoj limit, kvalitativni, fizički i imaginacijski. Očekivalo se da će Hajduk posegnuti za nekim pojačanjima tijekom prijelaznog roka, napose što su u klub kao predstavnici struke ušli Mario Stanić kao šef struke i Ivan Kepčij akao sportski direktor.

Igor Tudor, kao trener, tu je statist, on je u poziciji da ne može istaknuti svoje želje, u klubu se radi navrat-nanos, što je posljedica zacijelo financijske situacije, i dobio je u naslijeđe momčad koju sad ima. I koja nije sposobna napraviti odmak od dosadašnjih partija.

Hajduku je ambicija u ovoj sezoni osvojiti drugo mjesto i pristupiti kvalifikacijama za Ligu prvaka. Hajduk u ovoj ligi može doći do drugog mjesta, neće ti biti iznenađujuće unatoč siromašnom igračkom kadru. No, u Europi će s ovim sastavom, gdje se prodaje za sitniš, biti puki statist, bez ikakvog temelja za napredak.

Zato je zanimljivo promatrati koje će poteze vući prvi čovjek struke, Mario Stanić. Doveden na velika vrata u Hajduk. Osim što je nekoliko godina bio sjajan nogometni kolumnist i djelatnik jedne nogometne agencije koja skrbi o mladim igračima – ovo mu je prva konkretna dužnost u nogometu. I to s velikom, silnom odgovornošću.

Poznavajući sportski i životni put Marija Stanića jedno možemo ustvrditi. On se prihvatio ove dužnosti u Hajduku jer ne zna što je strah. Ne, nije on ludo hrabar da bi skočio s mosta ispod kojeg ne teče rijeka. Nije on hazarder te vrste, ni slučajno.

Ali, Hajduk u ovome momentu ultimativno traži pomak, a do pomaka i najboljim radom ne može doći brzo. I tu nastaje problem. Nakon prve dvije prvenstvene pobjede mnogi su pomislili da je to taj pomak. Prerano!

Kritike prema Staniću već su uslijedile, sad će pogoditi i Tudora. O igračima se sve zna, takvi su – kakvi su.

Mario Stanić, stalni kritičar našeg nogometa i Saveza prvi puta se našao u situaciji da je akter, a ne promatrač. Sad će drugi o njemu pisati kritike, kolumne, hvaliti ga. A na Hajduku su mnogi razbili glavu i ugled. U Hajduku ga čekaju događaji koji su nepredvidivi, baš kao što su i Hajdukovi navijači nepredvidivi.

Stanić to zna i na svojoj inauguraciji je rekao:

“Nije lako biti igrač Hajduka, veliki je pritisak. Ovdje je put do pakla do raja kratak i obratno. Zacijelo i mene to čeka, ali ja sam na to spreman, nešto sam naučio u životu i u karijeri”!

Vijdeti ćemo. Drugo mjesto je imperativ, a prijete Osijek i Rijeka. Imperativ je i bolja momčad. Ako se nastave ovakve turbulencie Tudor će biti prvi na meti,a ako ga koji udarac promaši ići će ravno prema Mariju Staniću. Nije im lako!

Vezane vijesti

Komentari