Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

07 pro 2022

Objava

HNS PRODAO TV PRAVA ZA HNL: Jesu li Švedi dali deset milijuna eura?
screenshot
Nogomet

HNS PRODAO TV PRAVA ZA HNL: Jesu li Švedi dali deset milijuna eura? 

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza održana je sjednica Izvršnog odbora HNS-a na kojoj je, između ostaloga, donesena odluka o prodaji televizijskih i povezanih prava kojima je vlasnik HNS, objavljeno je u ponedjeljak na internetskom portalu HNS-a.

Sastanku Izvršnog odbora prethodio je sastanak rukovodstva Saveza s predstavnicima klubova Prve lige, na kojem su klubovima predstavljeni tijek i rezultati pregovora s tvrtkama koje su iskazale interes za kupnju TV prava, a rukovodstvo Saveza je predložilo najbolju opciju. Predstavnici osam prvoligaša iskazali su zadovoljstvo predstavljenom ponudom te su bili suglasni s prijedlogom kojeg smatraju dobrim za daljnji razvoj hrvatskog nogometa, pri čemu predstavnik Intera nije bio prisutan, dok se Hajduk izuzeo iz odlučivanja o ovoj temi, priopćio je HNS.

Rezultati pregovora, kao i stav klubova, predstavljeni su potom i Izvršnom odboru HNS-a, koji se jednoglasno odlučio za predloženu najbolju opciju te će se pristupiti dogovaranju detalja i potpisivanju ugovora s odabranom tvrtkom, ističe HNS.

U priopćenju se podsjeća da je Hrvatski nogometni savez objavio 20. travnja međunarodni poziv za dostavu ponuda za pregovore o prodaji televizijskih i povezanih prava kojima je vlasnik HNS. Nakon što je 11. svibnja istekao rok za dostavu prijedloga, Savez je klubove Prve lige načelno upoznao s pristiglim ponudama te je pristupio fazi pregovora s ponuditeljima.

Prema pisanju hrvatskih medija, najbolju ponudu za otkup tv-prava za Prvu HNL dala je švedska tvrtka “Magine Pro” i ona je navodno vrijedna više od deset milijuna eura godišnje, odnosno oko 103 milijuna eura za razdoblje od deset godina. Aktualni ugovor o tv-pravima za Prvu HNL vrijedi do 2022. godine.

Vezane vijesti

Komentari