fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

HRVATSKA ODBOJKAŠICA U NEVOLJI: “Nemate pojma što vas čeka  u zračnoj luci”
Ostali sportovi

HRVATSKA ODBOJKAŠICA U NEVOLJI: “Nemate pojma što vas čeka u zračnoj luci” 

Kako izgleda život u samoizolaciji. To vam kao sportašica može ispričati naša odbojkašica  Lucija Mlinar, ona je i hrvatska reprezentativka. Dok cijela Europa stenje pod koronavirusom, ona trpi vrijeme samoizolacije u Hrvatskoj, nakon povratka iz Njemačke. Bespomoćna je.

Nakon nekoliko dana traume uspjela se vratiti u Zagreb i uspjela je  ispričati kroz što je prošla, prenosi portal index.hr.

“Za sve one koji se interesiraju oko dolaska avionom u Zagreb: Procedura je strpljivo čekanje u redu (jedan red) za ispunjavanje formulara. OIB i odakle ste doputovali, adresa gdje stanujete… te samo nekoliko pitanja s da ili ne vezano je li posjedujete neke od simptoma (temperatura, proljev, bol u plućima…) Ako su vaši odgovori NE, morate potpisati suglasnost o samoizolaciji na 14 dana. Također, dobijete kontakt doktora kojem se trebate obratiti vezano za daljnje upute. Taj isti doktor se meni ne javlja već tri sata pa je idući korak poslati mail i opet biti strpljiv”, veli ona.

I nastavlja:

“Da, redovi su ogromni, može ti se posrećiti kao meni da prvi izađeš iz aviona, već ako si u redu deseti, onda čekaš dva sata. Da, samo dva čovjeka su zadužena za tisuće putnika i oni ispunjavaju jedan formular, a jedan im ti priložiš ispunjeno. Ta dvojica se tu i tamo dignu pa ih nema pet minuta, onda dođe neki Kinez i kaže da se želi vratiti odakle je došao. Isti taj čovjek se diže i vodi Kineza do gatea dok mi ostali čekamo da se opet posvete formularu. Sve u svemu moja samoizolacija kreće od danas i traje 14 dana. Naravno, neću nigdje izlaziti jer ne želim u zatvor. Svi oni kojima je ovo prerigorozno i smiješno, zato svaki dan čitamo da imamo dva zaražena više. Prema tome, idemo biti odgovorni i složni da ovaj koronavirus ode što prije”, priča Lucija Mlinar koja vrijeme svoje samoizlacije provodi kod svoje kuće.

Vezane vijesti

Komentari