fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

23 svi 2022

Objava

NAŠ NOGOMET UPROPASTIO UEFIN KOEFICIJENT:  Bez Europske lige, prvak kroz četiri kola kvalifikacija
Nogomet

NAŠ NOGOMET UPROPASTIO UEFIN KOEFICIJENT: Bez Europske lige, prvak kroz četiri kola kvalifikacija 

Jedna nevolja nikad ne dolazi sama. Eliminacija Dinama protiv Manchester Cityja znači da naš klupski nogomet ove sezone više neće osvajati bodove, dakle neće poboljšavati koeficijent po kojemu se određuje broj klubova u natjecanjima. I tu stvari ne stoje nimalo dobro, jer su ove sezone Rijeka i Hajduk posve podbacili i nije teško zaključiti kako za hrvatski klupski nogomet dolaze teški dani.

Neminovan je, stoga, zaključak, kako Dinamovo ispadanje iz svih europskih natjecanja nije donijelo loše vijesti samo za zagrebački klub, već i za ostatak Prve hrvatske nogometne lige. Sad se zna da će Hrvatska od sezone 2021./22. imati samo jednog predstavnika u Ligi prvaka. I to u strašnim kvalifikacijskim okolnostima, uvjetima.

Ne, rekosmo, nije tu Dinamo krivac, ove sezone su Rijeka i napose Hajduk sakupili premalo utakmica i bodova za jačanje koeficijenta i ovo sada je samo logičan epilog slabih rezultata naših klubova. Kako je Dinamo ispao više neće biti bodova i priča je gotova.

Ima tu još negativnih posljedica. Za razliku od dosadašnjih sezona u kojima je prvak Hrvatske preskakao prvo pretkolo, nakon svojevrsne reforme europskih natjecanja to će se promijeniti. Tako će prvak HNL-a morati izbaciti čak četiri kluba kako bi se dokopao grupne faza najelitnijeg europskog klupskog natjecanja – Lige prvaka. Liči to na nemoguću misiju.

K tome, sezone 2021./22. uvodi se UEFA-ina Konferencijska liga, svi nacionalni savezi plasirani niže od 15. mjesta neće imati predstavnika u Europskoj ligi, a Hrvatska će u najboljem slučaju biti na 19. mjestu.

Sve skupa, za dvije sezone prvak će igrati prvo pretkolo Lige prvaka, a pobjednik Kupa te drugoplasirani i trećeplasirani klub igrat će drugo pretkolo Konferencijske lige. Samo ćemo još sljedeće sezone imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka i čak tri u kvalifikacijama za Europsku ligu. Pojednostavimo – prvak Hrvatske u sezoni 2020./21. igrat će prvo od čak četiri pretkola Lige prvaka, a pobjednik Kupa, drugoplasirani i trećeplasirani klub igrat će drugo pretkolo Konferencijske lige. U Europskoj ligi neće imati nikoga!

Vezane vijesti

Komentari