fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

HRVATSKI  ODBOJKAŠ IZ BJELORUSIJE: “Ovdje nema straha, sve radi normalno”!
Ostali sportovi

HRVATSKI ODBOJKAŠ IZ BJELORUSIJE: “Ovdje nema straha, sve radi normalno”! 

Mlađa populacija u Bjelorusiji je više zabrinuta zbog koronavirusa jer vide što se događa po Europi i plaši ih bolest, no i dalje nema nikakvog velikog straha, kazao je Ivan Raič, hrvatski odbojkaški reprezentativac i igrač bjeloruskog Šahtera iz Soligorska.

Bjelorusija je jedina zemlja u Europi koja nije uvela mjere za suzbijanje koronavirusa, a unatoč sve većem broju zaraženih život se nastavlja normalno, a svjetsku pažnju privlače bjeloruske sportske lige koje su jedine aktivne na kontinentu.
“Ove godine natjecali smo se u Ligi prvaka, nacionalnom prvenstvu i finalu Kupa. Ostalo nam je odigrati još samo završnicu Nacionalnog prvenstva ali ono je prekinuto odlukom saveza i prvenstvo je završeno bez pobjednika.’Za sada nema nikakvih restrikcija u državi, život teče uobičajenim putem. Restorani i kafići i dalje rade, a mi treniramo normalno”, kazao je Raič.

Dok se njegovi kolegice i kolege diljem svijeta tek polako vraćaju treninzima, za Ivana uobičajen sportski život nije ni prestao. Bjelorusija trenutno ima više od 15 tisuća zaraženih i jednu od najbržih stopa rasta novozaraženih na svijetu ali to ne zaustavlja prvenstva u nogometu i hokeju. Unatoč ležernom pristupu vlasti, Ivan otkriva da on i njegova obitelj ipak paze na zdravlje.

‘’Moram priznati da se mi dobro nosimo sa cijelom ovom situacijom. Možda smo čak i navikli na ovo stanje jer svaki put kada igram u nekom klubu na sezoni, u inozemstvu, vodimo sličan “karantenski” život koji se sastoji od treninga i odlaska kući. No, sada smo svakako više oprezniji. Jedino gdje izlazimo je do supermarketa, a iz kuće ne izlazimo bez zaštitnih rukavica i maski za lice.’’

Koronavirus paralizirao je svijet sporta, a ni odbojka nije iznimka. Hrvatski reprezentativci i Hrvatski odbojkaški savez s nestrpljenjem očekuju poboljšanje stanje i povratak u uobičajenu sportsku svakodnevicu.

‘’U kontaktu sam s većinom suigrača iz reprezentacije te se nadam da ćemo se vidjeti čim se smiri ova situacija. Siguran sam da svima teško pada nedostatak treniranja i neizvjesnost oko sljedeće sezone. Zaista se nadam da će se ova situacija što prije riješiti’, zaključio je Ivan.

Vezane vijesti

Komentari