fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 svi 2022

Objava

HRVATSKI OLIMPIJSKI ODBOR:  Najbolji su – gimnastičar Tin Srbić i atletičarka Sandra Perković
Ostali sportovi

HRVATSKI OLIMPIJSKI ODBOR: Najbolji su – gimnastičar Tin Srbić i atletičarka Sandra Perković 

Na svečanosti koju Hrvatski olimpijski odbor (HOO) održava svake godine dodijeljene su nagrade najboljim hrvatskim sportašima. Atletičarka Sandra Perković i gimnastičar Tin Srbić proglašeni su za najbolje sportaše Hrvatske po izboru Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), dok su po sedmi puta zaredom veslači Martin i Valent Sinković proglašeni za najbolju posadu, par ili štafetu. Perković je titulu najbolje sportašice Hrvatske ponijela po rekordni osmi puta zaredom, dok je svjetski i europski doprvak na preči Srbić drugi puta laureat izbora HOO-a.

“U zadnje vrijeme mi baš ne ide, ali slijede Olimpijske igre u Tokiju. U Riju smo napravili čudo, imali smo deset medalja, a ja mislim da u Tokiju hrvatski sportaši mogu osvojiti i više. Počela sam sa pripremama jače nego prošlih godina, a nakon Londona i Rija ima tajne želje koje želim ispuniti u Tokiju. Samo da bude zdravlja”, kazala je Perković, koja je ove godine osvojila broncu u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Gimnastičar Tin Srbić je drugi puta postao najbolji hrvatski sportaš, a najavio je da s pravom konkurira za odličje u Tokiju sljedeće godine. Srbić je osvojio naslov svjetskog doprvaka na preči u njemačkom Stuttgartu, a ranije je Tin na Europskom prvenstvu u Szczecinu također uzeo srebrnu medalju.

“Prije dvije godine sam bio svjetski prvak i po prvi puta laureat HOO-a i sve je bilo onako iznenada, a sada sam svjesniji svojih velikih rezultata. Sanjam nastup u Tokiju i jedva ga čekam”, kratko je prokomentirao Srbić.

Braća Valent i Martin Sinković su i u 2019. godini dominirali dvojcem bez kormilara, postavši u švicarskom Luzernu u lipnju europski prvaci, a tri mjeseca kasnije u austrijskom Linzu osvojili su naslov svjetskih prvaka. Ponijeli su i naslov najbolje muške posade po izboru Međunarodnog veslačkog saveza u 2019. godini.

Najuspješnija momčad u 2019. godini je hrvatska vaterpolska reprezentacija koja je osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Gwangjuu, dok je najbolja ženska ekipa hrvatska kuglačka reprezentacija, koje su se okitile naslovom svjetskih prvakinja na prvenstvu u Češkoj.

Nagrada za najboljega sportskog promicatelja Hrvatske u svijetu pripala je Luki Modriću, a nagradu je primio njegov otac Stipe.

Tradicionalne nagrade HOO-a za životno djelo “Matija Ljubek” pripale su Vinku Dobriću, Teniskom klubu Osijek, Hrvatskom veslačkom savezu, Rukometnom klubu Lokomotiva Zagreb i Košarkaškom klubu DOŠK-a iz Drniša.

Posebna nagrada HOO-a za fair play otišla je Valentini Pereglin, članici hrvatske reprezentacije u samostrelu, dok je posebno priznanje za promicanje sporta pripalo Sportskoj televiziji (SPTV).

Vezane vijesti

Komentari