fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

27 svi 2022

Objava

HRVATSKI TRENER HIT EUROKVALIFIKACIJA: Kod kuće nikada nije ni dobio priliku!
fiba.com
Košarka

HRVATSKI TRENER HIT EUROKVALIFIKACIJA: Kod kuće nikada nije ni dobio priliku! 

Hrvatski košarkaški trener Dario Gjergja vodio je Belgiju i do druge pobjede u kvalifikacijama za Eurobasket 2021. Njegova ekipa ovoga puta je slavila u Danskoj 88:72.

Belgija se nalazi na vrhu svoje skupine jer je još u petak iznenadila jaku Litvu sa čak 86:65. Nije to bila najjača moguća ekipa Litve, ali i dalje se radi o vrhunskoj momčadi koju predvode Kuzminskas, Kalnietis, Maciulis i Bendzius.

44-godišnji Gjergja od 2008. trenira klubove u Belgiji, a od 2011. je u Oostendeu. S njima je osam puta osvajao belgijsko prvenstvo, 2018. je postao izbornik reprezentacije, a tada je dobio i belgijsku putovnicu.

Belgija je posljednji put na Eurobasketu igrala 2013. godine i za sada je najveći hit kvalifikacija.

Bolji poznavatelji košarke u Hrvatskoj Gjergje se sjećaju kada je zapravo otišao u Belgiju 2007. zajedno s Draženom Anzulovićem, tada kao njegov pomoćnik.

– U međuvremenu me kontaktirala samo Cedevita, i to prije tri i pol godine, uoči Repešina angažmana. U krajnjoj liniji, da nije bilo Perasovića koji me angažirao u reprezentaciji kao pomoćnika, ne znam bi li me se itko drugi sjetio.

Gjergja vrlo ozbiljno shvaća svoj posao pa se ne libi zapitati za savjet one koji više znaju, a jedan od takvih je i profesor košarke dr. Slavko Trninić koji je otišao u mirovinu.

– Profesor Trninić za mene je “space shuttle” i rado poslušam svaki njegov savjet. Zapravo, takvu povratnu informaciju koju ti on da neće ti nitko dati jer to je ipak čovjek koji je izravno stvarao Kukoča i Rađu. U to što on kaže ja imam neizmjerno povjerenje i to ne propitujem, izjavio je svojevremeno u jednom od rijetkih intervjua koje je dao za hrvatske medije.

Vezane vijesti

Komentari