fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

HRVATSKI ZNANSTVENIK NA PRAGU VELIKOG OTKRIĆA: Za 6 mjeseci imunotest na koronu
izvor: facebook/igor stagljar
Korona virus

HRVATSKI ZNANSTVENIK NA PRAGU VELIKOG OTKRIĆA: Za 6 mjeseci imunotest na koronu 

‘Uzbuđen sam što mogu objaviti da je moj laboratorij jedan od rijetkih laboratorija na Sveučilištu u Torontu koji provodi tzv. kritična istraživanja vezana uz COVID-19′, javio je putem svoje stranice na Facebooku Igor Štagljar, profesor Sveučilišta u Torontu.

Naime, Štagljar koji je jedan od definitivno najuspješnijih i najpriznatijih znastvenika u svijetu, razvija brze, osjetljive i mjerljive imunološke testove, temeljem tehnologije nedavno razvijene u njegovom laboratoriju. Rezultati se upravo tiskaju u Nature Communications. Cilj je izmjeriti razinu ukupnih antitijela, ili IgG ili IgM antitijela protiv SARS-CoV-2 virusa izravno u pacijentu.

Ovim testom ne bi se samo otkrivale osobe zaražene SARS-CoV-2 virusom, nego bi pomogao i u identifikaciji otpornih na taj virus. To bi, kaže Šagljar, oosiguralo dovoljno zdrave radne snage u vitalnim industrijama kao što su proizvodnja medicinske opreme i hrane te dostave.

‘Procjenjujemo da će nam uz ubrzani razvoj gore navedenog imunološkog testa trebati samo šest mjeseci’, najavljuje Štagčjar. ‘Također bih htio napomenuti da se, zbog jednostavnog dizajna, naš test može lako modificirati i primijeniti na praćenje širenja drugih zaraznih bolesti kao što su SARS i / ili gripa.’

Štagljar trenutno nije u mogućnosti reći ništa više o radu, sve dok rad ne bude i službeno objavljen u Nature Communications, što će se, kaže, dogoditi za četiri do osam tjedana.

Vezane vijesti

Komentari