fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

19 svi 2022

Objava

HVALA JOJ ZA SVE: Blanka Vlašić odustala od Olimpijskih igara u Tokyju
Atletika

HVALA JOJ ZA SVE: Blanka Vlašić odustala od Olimpijskih igara u Tokyju 

Jedna od najboljih visašica svih vremena 36-godišnja Blanka Vlašić, koja se godinama muči s ozljedama, odustala je od nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju, objavili su u ponedjeljak hrvatski mediji.

Njen otac i trener Joško Vlašić rekao je da je Blankino zdravstveno stanje puno bolje, da je petna kost zacijelila, ali da kod Ahilove tetive još ima naznaka upala. “Blanka trenira, ali procijenili smo da da trenutno kontinuirani skokovi preko dva metra nisu realnost i da ne želi rasprodavati ugled i skakati ispod dva metra”, rekao je Joško Vlašić. On je dodao da Blanka želi nastaviti karijeru.

Nakon što je dva puta bila juniorska svjetska prvakinja (2000, 2002), Blanka Vlašić se je i u seniorskoj konkurenciji popela na sam vrh. Bila je dvostruka svjetska prvakinja (2007, 2009), dva puta svjetska viceprvakinja (2011, 2015), europska prvakinja 2010. Sa olimpijskih igara ima dva odličja, srebro iz Pekinga 2008., te broncu iz Rio de Janeira 2016.

Ima drugi najbolji skok svih vremena (208 centimetara), što je samo centimetar manje od svjetskog rekorda Bugarke Stefke Kostadinove. Također, Blanka Vlašić ima u svojoj karijeri čak 165 skokova preko dva metara, i samo je Kostadinova bolja od nje, ona ima 197 skokova.

Vezane vijesti

Komentari