fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

I ONI SU LJUDI: NBA zvijezde pokrenule lavinu dobrote, donirali tisuće USD
Foto: HINA/EPA/TANNEN MAURY
Košarka

I ONI SU LJUDI: NBA zvijezde pokrenule lavinu dobrote, donirali tisuće USD 

Zbog koronavirusa NBA liga stala je na 30 dana, barem za sada. Samim time su i pomoćni radnici u dvoranama klubova ostali bez posla, što automatski znači i manje novca za njih i njihove obitelji.

Velik je to udar za mnoge kućne proračune, a svjestan je toga i Kevin Love (31), veteran koji igra svoju 11. NBA sezonu. Zvijezda Cleveland Cavaliersa odmah je reagirala. Uplatio je 100.000 dolara donacije za pomoćne radnike u dvorani Cavaliersa te zaradio divljenje diljem SAD-a.

Sjajno je to što su njegov primjer odmah slijedili i ostali igrači i vlasnici NBA klubova. Da, Kevin Love pokrenuo je ‘lavinu dobrote’ u teškim danima.

Tako je njegovim primjerom odmah krenuo Mark Cuban, vlasnik Dallas Mavericksa, koji je objavio kako će radnici redovito primati plaće bez obzira na to koliko će trajati pauza uzrokovana epidemijom koronavirusa. Isto je učinio i vlasnik Atalanta Hawksa Tony Ressler.

Ono što je sjajan primjer je činjenica da su se za odlukom Kevina Lovea povele mlade zvijezde NBA lige. Novac za plaće pomoćnih radnika u dvorani Milwaukee Bucksa osigurao je Giannis Antetoukompo, a isto će učiniti zvijezda Pelicansa Zion Williamson u dvorani New Orleansa. Dečki su, za početak osigurali po 100.000 dolara za plaće koje radnici neće imati priliku zaraditi u ožujku, ali su najavili da će – ako prekid u NBA ligi potraje – pokriti sve nastale troškove do kraja sezone.

Istina, svi gore navedeni zarađuju desetke milijuna dolara na godinu i ovih 100.000 im je ‘sitniš’, ali lijep je to potez vrijedan pohvale.

Vezane vijesti

Komentari