Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

05 velj 2023

Objava

IAKO MOŽDA  TEK U RUJNU: Na Roland Garrosu  prazne tribine,  šale nema
foto: facebook/ marin cilic/private
Tenis

IAKO MOŽDA TEK U RUJNU: Na Roland Garrosu prazne tribine, šale nema 

Odogođeni turnir u Roland Garrosu, koji bi se trebao početi krajem rujna umjesto krajem svibnja, mogao bi biti održan bez gledatelja na tribinama, najavio je u nedjelju predsjednik Francuskog teniskog saveza (FFT) Bernard Giudicelli.

U originalnom teniskom kalendaru za ovu godinu, najbolji svjetski tenisači i tenisačice trebali su se za trofeje na crvenoj pariškoj zemlji boriti od 24. svibnja do 7. lipnja. Međutim, FFT je već u ožujku, nedugo nakon što je teniska sezona prekinuta zbog širenja koronavirusa, odlučio pomaknuti turnir na jesenski termin od 20. rujna do 4. listopada, bez koordinacije s ostalim teniskim organizacijama.

U međuvremenu se pojavila i informacija da bi početak turnira mogao biti pomaknut za tjedan dana na 27. rujna, a sada se kao opcija navodi i održavanje turnira bez gledatelja. Iako su bili u sličnoj situaciji, organizatori Wimbledona odlučili su otkazati ovogodišnje izdanje najpoznatijeg teniskog turnira na svijetu.

Međutim, u FFT-u smatraju kako ni opciju igranja bez gledatelja na tribinama Roland Garrosa ne treba odbaciti.

“Organizacija turnira bez gledatelja bi nam donijela neki novčani prihod, od televizijskih prava i sponzora. To nije zanemarivo. Ne odbacujemo takvu mogućnost”, izjavio je Giudicelli za francuske nedjeljne novine Le Journal du Dimanche, a prokomentirao je i moguću novu promjenu termina.

“Bio to 20. ili 27. rujna, ne mijenja puno na stvari.”

FFT je već počeo vraćati novac gledateljima koji su kupili ulaznice za originalne datume, a postupak prodaje ulaznica za novi termin će početi kad bude jasno hoće li biti dopušten dolazak gledatelja na tribine Roland Garrosa.

Vezane vijesti

Komentari