fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

IMA ŠANSE ZA SP: Futsal Hrvatska protiv prolaznog suparnika u kvalifikacijama
Osijek.Hrvatska.29.01.2020. Dvorana Gradski vrt. Kvalifikacijska utakmica za svjetsko prvenstvo u futsalu izmedju Hrvatske i Azerbejdzana Na fotografiji:Ekipa Reprezentacije Foto: FAH
Nogomet

IMA ŠANSE ZA SP: Futsal Hrvatska protiv prolaznog suparnika u kvalifikacijama 

Hrvatska futsal reprezentacija igrat će protiv Češke u dodatnim kvalifikacijama za plasman na svjetsko prvenstvo koje će se od 12. rujna do 4. listopada ove godine održati u Litvi.

Hrvatska je na nedavnom kvalifikacijskom turniru u Osijeku osvojila drugo mjesto iz Rusije izborivši plasman u dodatne kvalifikacije, dok su Rusi osigurali direktan plasman.

U play-off rundi Hrvatska će igrati protiv Češke koja je bila druga u skupini iza Kazahstana. U drugom paru sastaju se Srbija i Finska.

Utakmice dodatnih kvalifikacija se igraju 9. i 12. travnja, a Hrvatska je domaćin u prvoj utakmici.

Na SP-u će nastupiti 24 reprezentacije, a prođe li na World Cup to će biti prvi nastup na najvećoj svjetskoj smotri za futsal vrstu nakon 20 godina.

Hrvatska je svoj jedini nastup na smotri najboljih svjetskih reprezentacija ostvarila 2000.godine, kada je generacija predvođena Mićom Martićem, Nikolom Tomičićem i Robertom Grdovićem izborila nastup u Gvatemali.

Zanimljivo, Hrvatska je na putu do SP-a 2000. godine u Gvatemali u završnoj rundi kvalifikacija pobijedila upravo Češku rezultatom 7-6.

(Hina)

Vezane vijesti

Komentari