fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 svi 2022

Objava

IMAMO LI OPET SKIJAŠKOG ASA? Hrvat na postolju Svjetskog kupa nakon pet godina
Ostali sportovi

IMAMO LI OPET SKIJAŠKOG ASA? Hrvat na postolju Svjetskog kupa nakon pet godina 

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je drugo mjesto u veleslalomu kojeg su skijaši u subotu vozili u švicarskom Adelbodenu, što mu je najbolji rezultat u karijeri, dok je pobjeda pripala Slovencu Žanu Kranjecu.

Kranjec je u drugoj vožnji bio najbrži s vremenom 2:27.90, a Zubčić je bio sporiji 29 stotinki (2:28.19), dok treće mjesto dijele Francuz Victor Muffat-Jeandet i Norvežanin Henrik Kristoffersen (2:28.54).

Ovo je najbolji rezultat Zubčića u karijeri i najbolji rezultat hrvatskog skijanja nakon Ivice Kostelića. Drugi hrvatski predstavnik u današnjoj utrci Elias Kolega nije se uspio plasirati u drugu vožnju, prvu je završio na 48. mjestu.

“Obje vožnje sam odskijao odlično, bez greške i punim gasom. Prvi put u karijeri bio sam na postolju u Svjetskom kupu i zbog toga sam sretan i ponosan. To je bio jedan od ciljeva koje sam si postavio dok sam bio klinac”, kazao je Zubčić, koji je drugim mjestom u veleslalomu došao do najboljeg rezultata u karijeri, dok je pobjeda pripala Slovencu Žanu Kranjecu.

“Pripreme za sezonu su bile odlične i već na početku sezone sam osjećao da mogu, a na kraju se i dogodilo to postolje. Nema vremena za slavlje i euforiju, jer već u nedjelju imamo slalom u kojem ćemo imati petoricu skijaša. U dobroj smo formi i mislim da i u nedjelju možemo napraviti dobre rezultate”, izjavio je Zubčić.

U nedjelju u Adelbodenu skijaši voze slalom u kojem Hrvatska ima pet predstavnika, Istok Rodeš, Filip Zubčić, Elias i Samuel Kolega, te Matej Vidović.

Vezane vijesti

Komentari