Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

27 stu 2022

Objava

ITF UVODI NOVA PRAVILA U BIJELI SPORT: Tenis samo uz epidemiološke mjere
foto: pressmask.com
Tenis

ITF UVODI NOVA PRAVILA U BIJELI SPORT: Tenis samo uz epidemiološke mjere 

Međunarodna teniska federacija (ITF) predstavila je sanitarne upute za teniska natjecanja jednom kada ih nacionalne vlade odobre, a prema njima će organizatori morati osigurati različite loptice za svakog igrača, rukavice od lateksa i maske za sakupljače i promjenu strana obilaskom mreže u suprotnom smjeru.

“Te upute će omogućiti samo smanjenje rizika zaraze od Covid-19: one ne mogu eliminirati taj rizik”, upozorava ITF, ističući kako će u svakom slučaju nacionalne mjere “prevagnuti”.

Među “minimalnim normama” koje je definirao ITF svakako je i ukidanje “rukovanja kao i ostalih oblika fizičkog kontakta”, a Savez pritom traži i da tenisači “kada mijenjanju stranu idu s druge strane mreže”.

“Svaki će igrač morati koristiti svoju seriju loptica”, navodi ITF, želeći ograničiti rizik prijenosa tako da svaki igrač “identificira i označi lopticu za sebe”.

Također radi izbjegavanja zaraze preko loptica, ITF ističe kako bi “sakupljači trebali nositi rukavice od lateksa i na terenu i maske”.

No osim toga, igranje na otvorenom, “na zraku”, je jedna od “predloženih mjera”  kao i svakodnevni testovi.

Isto tako jednom kada gledateljima bude dopušteno gledanje mečeva s tribina, potrebno je, upozorava ITF, osigurati da razmak među njima bude najmanje dva metra.

Nazdravlje!

Vezane vijesti

Komentari