Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 ožu 2023

Objava

IZ HRVATSKOG TABORA: „Nama je obrana najbolja, njima napad – biti će silovito”
Zagreb, 8.1.2020 - Rukometna reprezentacija otputovala je iz zagrebačkog hotela Panorama u Graz na Europsko prvenstvo. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag
Rukomet

IZ HRVATSKOG TABORA: „Nama je obrana najbolja, njima napad – biti će silovito” 

Pomoćnik izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat u najavi je polufinalnog susreta na Europskom prvenstvu protiv Norveške koji je na programu u petak od 18 sati u Stockholmu  izjavio je kako će to biti sudar dvije različite filozofije, hrvatske orijentirane na obranu i norveške napadačke.

“Sigurno je da su Norvežani napadački orijentirani, tranzicija im je temelj igre i morat ćemo se što brže vraćati u obranu kako bismo postavili našu zonu”, rekao je Horvat i naglasio kako će se posebna pozornost posvetiti najboljem strijelcu natjecanja Sanderu Sagosenu koji je dosada postigao čak 51 pogodak.

“Znamo tko je Sander Sagosen, ali imaju oni još veliki broj odličnih igrača tako da bi bila greška pričati samo o njemu. Obrana nam mora biti gusta, mora nas krasiti fanatična borbenost”, dodao je Horvat.

I Hrvatska i Norveška su do Stockholma stigle bez poraza. Norveška je bila malo uspješnija jer ima svih sedam pobjeda (BiH 32-26, Francuska 28-26, Portugal 34-28, Mađarska 36-29, Švedska 23-20, Island 31-28 i Slovenija 33-30), a naša reprezentacija je uz šest pobjeda ostvarila i remi u posljednjem susretu sa Španjolskom.

Hrvatskoj je ovo deveti polufinale na europskim smotrama, dosada ima dva srebra i tri bronce, a Norveškoj tek drugo no još uvijek nema medalju. Prije četiri godine u Poljskoj je nakon poraza u polufinalu od Njemačke u susretu za treće mjesto Hrvatska je bila bolja sa 31-24.

“Po meni, ovdje su u konkurenciji ostale četiri najbolje ekipe. Njihova tranzicija je odlična, visok broj golova koji postižu, stvarno su snažni ‘jedan na jedan’. S druge strane, mi smo dobri u obrani i bit će to stvarno prava borba”, smatra lijevi vanjski hrvatske reprezentacije Luka Stepančić.

Vezane vijesti

Komentari