fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

IZBOR 50 NAJPOSEBNIJIH NOGOMETAŠA U POVIJESTI: Zvone i Žuti u društvu najvećih!
foto: instagram/private
Nogomet

IZBOR 50 NAJPOSEBNIJIH NOGOMETAŠA U POVIJESTI: Zvone i Žuti u društvu najvećih! 

Naše brončane Vatrene iz Francuske 1998. Zvonimira Bobana i Roberta Prosinečkog britanski nogometni magazin FourFourTwo (FF2) uvrstio je na popis najdojmljivijih nogometaša.

Objavili su popis 50 nogometaša koji su se svojom pojavom, izgledom i ponašanjem isticali tijekom igračkih karijera. – Od Georgea Besta do Tariba Westa, evo igrača s najviše stila, osobnosti i stava koje smo ikada vidjeli, napisali su Britanci te na taj popis uvrstili Bobana na 30. mjesto, a Prosinečkog na 48.

– Prosinečki je igrao za tri velika kluba: Real Madrid, Barcelonu i Portsmouth. Bio je tehnički nadaren ofenzivni veznjak. Ovaj Hrvat nije se sramio priznati da su mu slabost cigarete i vraćanje u obrani, stoji u opisu Prosinečkog u magazinu FF. Dodali su i izjavu njegova bivšeg suigrača iz Portsmoutha Petera Croucha iz 2017.: – Pušio je prije utakmice, na poluvremenu pod tušem i također poslije utakmice. I to crveni Marlboro.

Za Bobana pišu da je u Milanu proveo preko 10 godina, četiri puta osvojio Serie A i bio član legendarne momčadi Milana koja je “razmontirala” Barcelonu u finalu Lige prvaka 1994.

– Četiri godine poslije kao kapetan je Hrvatsku odveo do bronce na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Unatoč tome, prva stvar koje se svi sjete kada pomisle na njega jest da je udario policajca, osvrnuli su se u opisu i na nikad odigranu utakmice između Dinama i Crvene zvezde.

Dodajmo da ovaj popis “najcool” nogometaša predvode Johan Cruyff, David Beckham Andrea Pirlo.

Vezane vijesti

Komentari