fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 svi 2022

Objava

IZGREDI U VARAŽDINU: Brutalan sukob Torcide i policije, ima i ozlijeđenih
Nogomet

IZGREDI U VARAŽDINU: Brutalan sukob Torcide i policije, ima i ozlijeđenih 

Hajduk je lako pobijedio u Varaždinu istoimenog prvoligaša s 3-0, no na i oko tribina nije bilo mirno. nakon utakmice zapodjenuo se velik sukob Hajdukovih navijača, iz skupine ”Torcida” i policajaca koji su bili na utakmici u osiguranju. Sukob je potrajao nekoliko minuta i bio je žestok.

Policijska uprava varaždinska izdala je priopćenje. Prenosimo ga u cijelosti:

‘Danas, 2. veljače s početkom u 15 sati na nogometnom stadionu NK ‘Varaždin’ odigrala se prvenstvena nogometna utakmica 20. kola I. HNL između NK ‘Varaždin’ i HNK ‘Hajduk’. Na nogometnoj utakmici bilo je prisutno oko 5.100 posjetitelja, od čega 1.300 navijača HNK ‘Hajduk’.

Tijekom utakmice od strane pripadnika navedene navijačke skupine kršene su odredbe Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, na način da su isti zapalili 20-ak raznih pirotehničkih sredstava i 4 dimne bombe.

Po završetku nogometne utakmice, oko 200 maskiranih pripadnika navijačke skupine ‘Torcida’ koji su bili smješteni na južnoj tribini, napali su policijske službenike na osiguranju i to verbalno, a potom i fizički. Tom je prilikom jedan policijski službenik ozlijeđen te je oštećeno jedno službeno policijsko vozilo.

U cilju sprječavanja daljnjeg napada na policijske službenike i sprječavanja daljnjeg oštećivanja imovine, policijski su službenici prema većem broju osoba uporabili sredstva prisile – tjelesnu snagu, palicu i sprej s nadražujućim tvarima.

Vezane vijesti

Komentari