fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 svi 2022

Objava

JAPANCI POČELI SUMNJATI: Nije sigurno da će Olimpijskih igara biti i nagodinu!
Foto: HINA/EPA/FRANCK ROBICHON
Sport

JAPANCI POČELI SUMNJATI: Nije sigurno da će Olimpijskih igara biti i nagodinu! 

Iako su Olimpijske igre u Tokiju zbog pandemije koronavirusa tek nedavno odgođene na točno godinu dana, nema nikakvih jamstava da će se one zaista održati ni u novom terminu.

Na to je upozorio Toshiro Muto, izvršni direktor Igara u Tokiju koje bi se trebale održati od 23. srpnja do 8. kolovoza 2021., nakon što je japanski premijer Shinzo Abe najavio dodatne mjere zbog poteškoća u zaustavljanju širenja virusa, prenosi CNN.

“Nitko ne može reći hoće li pandemija biti stavljena pod kontrolu do sljedećeg srpnja. Sigurno je da nismo u poziciji da na to damo jasan odgovor”, rekao je Muto.

“Umjesto da pravi alternativne planove, čovječanstvo bi trebalo ujediniti svu svoju tehnologiju i mudrost kako bi napornim radom razvilo terapije, lijekove i cjepiva. Odlučili smo odgoditi Igre za jednu godinu, što samo znači da moramo naporno raditi da bismo se pripremili za njih”, poručio je direktor.

Prema posljednjim izvješćima, Japan je zabilježio više od 5500 zaraženih te 99 smrtnih slučajeva od covida-19.

Olimpijske igre u Tokiju prve su u povijesti koje su odgođene i koje bi se trebale održati na neparnu godinu. Dosad su Igre triput otkazane zbog svjetskih ratova, 1916., 1940. i 1944. godine.

Vezane vijesti

Komentari