Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

JAVIO SE I ŠUKER: ‘Na videokonferenciji u utorak glasat ću da se EURO ne igra’
Foto: UEFA.com
Nogomet

JAVIO SE I ŠUKER: ‘Na videokonferenciji u utorak glasat ću da se EURO ne igra’ 

Zaista se teško prisjetiti kada je posljednji put predsjednik HNS-a dao uopće nekakvu izjavu ili intervju. Eto, nakon što je svijet sporta doslovce zamro dogodilo se i to.

Takozvani šef hrvatskog nogometa prekinuo je višegodišnju šutnju i razgovarao je s novinarima Novog lista a glavna tema razgovora bila je pandemija koronavirusa koja je zaustavila sport na cijelom svijetu.

“Dogodilo se nešto nikad viđeno u povijesti sporta. Moramo biti zabrinuti za zdravlje sportaša, navijača i svih ostalih konzumenata u nogometu, ali i sportu općenito. Ovo je izvanredna situacija koju nitko nije mogao predvidjeti, ali s njom se moramo nositi. Pristupili smo ovom problemu maksimalno odgovorno, a nije jednostavno. Ovo je katastrofa za sport i privredu, ali ljudski životi svima nam moraju biti na prvom mjestu.”

HNS je donio odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj do 31. ožujka:

“Imajući u vidu preporuke stožera za civilnu zaštitu i novonastalu situaciju u Hrvatskoj, odnosno povećanje broja osoba zaraženih koronavirusom, Izvršni odbor HNS-a donio je razumnu odluku. Na žalost, došlo je vrijeme da moramo gledati što jedemo i pijemo, kako i s kim se družimo. Korona ne bira, napada sve, može se pokupiti i na kopački. Prekidi ili odgode natjecanja uvijek su najnepopularnije mjere, ali nije bilo drugih mogućnosti. Uostalom, nismo jedini, svi su nacionalni savezi u Hrvatskoj postupili isto, a primjer nogometa na europskoj su razini dijelili su i svi ostali sportovi. I ne samo na europskoj razini, evo odgođen je početak Formule 1, ne igra se NBA liga, otkazana je čuvena biciklistička utrka Giro d’Italia…”

Šuker je jedan od članova Izvršnog odbora UEFA-e pa je rekao nešto i o mogućnosti otkazivanja Europskog prvenstva, koje bi se trebalo održati od sredine lipnja do sredine srpnja ove godine:

“Bojim se da se Europsko prvenstvo neće igrati ove godine. To će, uostalom, biti i moj stav tijekom videokonferencije ovoga utorka na kojem će UEFA, predvođena predsjednikom Aleksanderom Čeferinom i članovima Izvršnog odbora, a uz sudjelovanje predstavnika 55 članica, donositi konačnu odluku o pitanju održavanja EURO-a 2020.

Trebamo imati u vidu da se ovako nešto dogodilo prvi put. Eh, sad, kako do kraja odraditi nacionalna prvenstva i natjecanja pod ingerencijom UEFA-e… Ima dosta mogućnosti, moguće je, recimo, nokaut fazu svesti na jednu, umjesto na dvije utakmice, mi u UEFA-i u svakom slučaju već imamo razrađene A, B i C opcije, ali bilo bi neozbiljno od mene bilo što otkrivati prije no što donesemo odluke na već spomenutoj video-konferenciji. Puno je špekulacija, ali pratit ćemo kako će se stvari razvijati i donositi prave odluke prema onome što za većinu bude najpovoljnije. U svakom slučaju, bit ćemo pametniji poslije utorka, ljudski životi su najvažniji”, zaključio je Šuker.

Vezane vijesti

Komentari