fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

JE LI ON RJEŠENJE: Najtalentiraniji europski stoper želi igrati za Vatrene!
Foto: VfL Wolfsburg
Nogomet

JE LI ON RJEŠENJE: Najtalentiraniji europski stoper želi igrati za Vatrene! 

Stoper hrvatskog podrijetla Marin Pongračić u siječnju je za 10 milijuna eura iz RB Salzburga prešao u Wolfsburg.

Za njega je to povratak u Njemačku budući da je rođen u bavarskom Landshutu, a u kadetskim danima igrao je za Bayern. Potom je bio u juniorima Ingolstadta da bi prešao u 1860 München iz kojeg se 2017. otisnuo u Austriju.

U Njemačku se ove godine vratio kao jedan od najtalentiranijih europskih stopera.

“Volim kazati da sam Hrvat i donji Bavarac. Moji roditelji su Hrvati i mi govorimo hrvatskim jezikom. Volio bih u budućnosti igrati za Hrvatsku. Donja Bavarska je pak moj dom. Odrastao sam u Landshutu i tamo se osjećam najugodnije”, kazao je za portal fupa.net pa nastavio:

“U Bayernu smo puno radili na tehničkom aspektu i imali smo turnire na visokoj razini protiv vrhunskih međunarodnih klubova kao što su Lyon i Ajax. To se pamti. Vjerojatno sam se najviše kao nogometaš razvio u Ingolstadtu jer sam tri godine tamo baš jako trenirao. Od 1860 Münchena sam sa sobom ponio borbeni duh i želju za pobjedom.”

Za kraj je dodao:

“Kao što sam rekao na početku, jednostavno se osjećam kao Hrvat. U domu mojih roditelja govorimo hrvatski i rekao bih da sam odrastao s tim mentalitetom. Dakle, to je jedina logična odluka za mene.”

Pongračić je već neko vrijeme na radaru i hrvatskog izbornika Zlatka Dalića.

Vezane vijesti

Komentari