fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

KAD ĆE TA SUBOTA? Navijači se intenzivno pripremaju za ‘utakmice duhova’
foto: HINA/EPA/SASCHA STEINBACH
Nogomet

KAD ĆE TA SUBOTA? Navijači se intenzivno pripremaju za ‘utakmice duhova’ 

Širom svijeta nogometni klubovi se pripremaju za možebitni nastavak sezone, a navijači u doba koronavirusa smišljaju načine kako da podrže svoje momčadi bez odlaska na stadione.

Tako u Njemačkoj za 19 eura navijači Borussije Moenchegladbah kupuju kartonske figure sa svojim likom u prirodnoj veličini koje će biti postavljene na tribinama.

“Imamo više od 6.500 narudžbi, Nismo to očekivali”, naveli su u tom klubu, čiji su igrači već naveli kako im te figure na tribinama podižu moral tijekom treninga.

Koeln planira da cijeli stadion prekriti transparentima i zastavama koje su im poklonili navijači.

“Postoje razne ideje o tome kako ukrasiti stadion za ‘utakmice duhova'”, rekao je izvršni direktor Alexander Woerl.

No, klubovi, političari i policija boje se da će se navijači u velikom broju okupljati oko stadiona za vrijeme utakmica, kako bi podržali svoj klub unatoč zabrani okupljanja zbog koronavirusa. Jedno od rešenja moglo bi biti i ideja danskog Midtjylanda, koji će parkiralište svog stadiona pretvoriti u “drive in” kino, u kojem bi navijači iz svojih automobila pratili utakmice.

U Hrvatskoj za sada toga nema a mnogi se nadaju da neće ni biti potrebe, odnosno da će se navijači vratiti na tribine, iako je iz ove današnjem perspektive to jednostavno – nemoguća misija.

Vezane vijesti

Komentari