Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

KAD ZAFALI: Barcelona prodaje ime Camp Noua,  nešto sebi, nešto za pomoć…
Izvor: facebook/barcelona fc
Nogomet

KAD ZAFALI: Barcelona prodaje ime Camp Noua, nešto sebi, nešto za pomoć… 

Španjolski nogometni prvak Barcelona namjerava promijeniti ime svog stadiona Camp Nou imenom nekog sponzora koji bi u zamjenu uplatio novac, priopćio je katalonski klub u utorak.

Barcelona tvrdi da se na to odlučila kako bi prikupila novac potreban za „istraživačke projekte i borbu protiv koronavirusa u svijetu“ ali i kako bi financirala druge svoje potrebe poput obnove stadiona.

“Prepustit ćemo ime stadiona za iduću sezonu svojoj fondaciji koja će tražiti sponzora. U idućih nekoliko tjedana počet će postupak traženja sponzora koji bi bio zainteresiran dobiti pravo na ime stadiona”, navedeno je u priopćenju.

To će biti prvi put od osnutka 1899. godine da nekoj kompaniji daje pravo da stadion nazove svojim imenom. Barcelona, vodeća momčad španjolskog prvenstva, nije izvijestila koliko novca traži.

“Sada će naša fondacija staviti ime stadiona na tržište. Dobivenim novcem stvorit ćemo fond koji će biti podijeljen na ovaj način: dio će biti namijenjen projektu vezanom za koronavirus kojim će upravljati sponzori, a ostatak će ići u projekte koji se paralelno razvijaju”, priopćio je klub.

Barcelona je bio prvi klub Primere koji je, zbog aktualne gospodarske krize izazvane koronavirusom, smanjio plaće svojim nogometašima, košarkašima i rukometašima. Od kada je 14. ožujka proglašeno izvanredno stanje Barcelona im je smanjila plaće za 70 posto do okončanja izvanrednog stanja. Zasada je nepoznato kada će se prvenstvo nastaviti. Igrači već pet tjedana vježbaju individualno u svojim kućama, a klub ne dobiva prihode od ulaznica, televizijskih prava i suvenira.

Klupski predsjednik Josep Maria Bartomeu odlučio je maknuti s funkcija članove uprave koji se nisu slagali s njegovim odlukama nakon čega je njih šestero podnijelo zajediničku ostavku čime je uprava ostala na 13 od 19 članova.

Vezane vijesti

Komentari