fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

21 svi 2022

Objava

KAKO DO  OLIMPIJSKIH IGARA U TOKYJU: Vaterpolistima baš  težak ždrijeb
Budimpešta, 16.1.2020 - Utakmica 2. kola skupine A Europskog prvenstva za vaterpoliste Hrvatska - Crna Gora. Na slici Marko Bijaè. foto HINA/ MTI/ Balazs Czagany/ ua
Vaterpolo

KAKO DO OLIMPIJSKIH IGARA U TOKYJU: Vaterpolistima baš težak ždrijeb 

Posljednju priliku za plasman na Olimpijske igre u Tokiju hrvatski vaterpolisti imati će na kvalifikacijskom turniru, koji će se od 22. do 29. ožujka održati u Rotterdamu, a protivnici u skupini bit će im selekcije Njemačke, Rusije i Nizozemske.

Na ždrijebu, koji je u utorak održan u sjedištu FINA-e u Lausannei, Hrvatska je svrstana u skupinu B zajedno s momčadima Nizozemske, Rusije, Njemačke, Argentine i drugim predstavnikom Azije, dok su u A skupini Gruzija, Kanada, Brazil, Crna Gora, Grčka i prvi predstavnik Azije.

“Sigurno bi nam bolje bilo ili više odgovaralo da smo u skupini dobili Grčku ili Crnu Goru, ovako u polufinalu sigurno imamo izrazito teškog suparnika, jednu od te dvije reprezentacije. No, mi svoj put znamo. Moramo biti najbolji i gotova priča”, izjavio je izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tuck koji je ždrijeb pratio u Varaždinu u kojem će njegovi odabranici večeras odigrati utakmicu 3. kola Svjetske lige upravo protiv reprezentacije domaćina turnira i suparnika u skupini Nizozemske.

Najbolje četiri momčadi iz svake skupine igrat će četvrtfinale po sistemu A1-B4, A2-B3, A3-B2 i A4-B1. Pobjednici čevrtfinalnih dvoboja igrat će u polufinalu, a tri prvoplasirane reprezentacije plasirat će se za olimpijski turnir koji će se od 24. srpnja do 9. kolovoza održati uTokiju.

Vezane vijesti

Komentari