fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

KAKO PREŽIVJETI DVIJE SEZONE? Mali klubovi će jeftino prodavati samo da prežive
Foto: transfermarkt/facebook
Nogomet

KAKO PREŽIVJETI DVIJE SEZONE? Mali klubovi će jeftino prodavati samo da prežive 

Već sada je jasno kako će u svijetu sporta biti jedino važno kako preživjeti ovu i slijedeću sezonu.

Osnivač i glavni direktor poznate internetske stranica Transfermarkt Matthias Seidel smatra kako će transferi veći od 100 milijuna eura postati prošlost, a jaz između bogatih i siramašnih u nogometu će postati još veći nakon ove krize.

Mnogim manjim klubovima bitna stavka u proračunu je zarada od prodaje igrala, a sad ih ili neće prodati ili će za njih dobiti znatno manje nego što su mogli prije nekoliko mjeseci.

– Mnogi su klubovi kalkulirali sa zaradama od transfera, a sada s obzirom na novonastalu situaciju neće dobiti novac koji bi dobili za svoje zvijezde prije recimo dva mjeseca.  S druge strane, bit će ih prisiljeni prodavati i za manje novce jer će im očajnički trebati novac za preživljavanje. Jaz između bogatih i siromašnih bit će još dublji. Također, krizu će osjetiti i navijači jer će se završnice sezona po svemu sudeći održati  na praznim stadionima, rekao je Seidel.

– Mnogi sponzori otkazat će uplate, neće biti prihoda od televizijskih prava i od ulaznica. Past će vrijednosti svih igrača, očekujem pad od 10 do 30 posto. dodao je.

Seidel ipak nije potpuni katastrofičar i vjeruje da će se za godinu-dvije sve vratiti na staro.

Živi bili pa doživjeli.

Vezane vijesti

Komentari