fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

KAKVA ŠTETA ZA ZUBČIĆA: Otkazana završnica Svjetskog kupa zbog koronavirusa
Hina
Ostali sportovi

KAKVA ŠTETA ZA ZUBČIĆA: Otkazana završnica Svjetskog kupa zbog koronavirusa 

Talijanski savez zimskih sportova (FISI) u petak je naklon sastanka Izvanrednog vijeća Međunarodnog skijaškog saveza (FIS) objavio kako je prisiljen otkazati završnicu Svjetskog kupa alpinaca koja se trebala održati u Cortini d’Ampezzo od 18. do 22. ožujka.

– Naš prijedlog, kojega su podržali i talijanskom ministarstvo sporta i Talijanski olimpijski odbor, kao i regionalne vlasti, prema kojemu su se utrke trebale održati bez prisustva gledatelja nažalost je odbijen. Protiv njega bili su svi članovi vijeća FIS-a osim talijanskog. S velikim žaljenjem smo stigao morali donijeti odluku o otkazivanju završnice. To je naravno veliki udarac za naš sport, a imat će i teške posljedice kako za naš savez tako i za Cortinu, kojoj je ovo natjecanje trebalo poslužiti kao generalna proba za Svjetsko prvenstvo kojemu će biti domaćin sljedeće godine, izjavio je predsjednik FISI-ja Flavio Roda.

Kako se završnica Svjetskog kupa ne može premjestiti u neko drugo skijalište, sezona će završiti sljedećeg vikenda kada će skijašice imati utrke u Areu, a skijaši u Kranjskoj Gori.

Otkazivanjem utrka u Cortini Švicarci Beat Feuz Corinne Suter su odmah osigurali male Kristalne globuse za pobjednike u spustu. Feuz ima nenadoknadivih 194 boda više od drugog Nijemca Thomasa Dressena, dok Suter ima 155 bodova više od druge Čehinje Ester Ledecke.

Također, utrka veleslaloma u Kranjskoj Gori sljedeće subote biti će odlučujuća kada je u pitanju ukupni pobjednik u veleslalomu, a za mali Globus u toj disciplini konkuriraju četiri skijaša među kojima je i naš Filip Zubčić.

Čini se kako je ovim otkazivanjem najviše zapravo oštećen naš Filip koji skija u životnoj formi i nekako smo uvjereni da bi iz zadnje dvije utrke izvukao najviše, ali što je tu je. Treba sve dati u zadnjoj pa što bude.

Uoči te utrke vodeći je Norvežanin Henrik Kristoffersen sa 394 boda, samo šest manje ima drugi Francuz Alexis Pinturault, Zubčić je treći sa 368 bodova, a blizu je i četvrti Slovenac Žan Kranjec sa 364.

Vezane vijesti

Komentari