Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

03 velj 2023

Objava

KAMP VATRENIH JE RASKOŠ U ŠKOTSKOJ OAZI MIRA:  Ako je valjao Barceloni  valja i doprvacima svijeta
Nogomet

KAMP VATRENIH JE RASKOŠ U ŠKOTSKOJ OAZI MIRA: Ako je valjao Barceloni valja i doprvacima svijeta 

Sad se sve zna, Hrvatski nogometni savez potvrdio je to na svojim web službenim stranicama.  Hrvatska nogometna reprezentacija boravit će tijekom UEFA Europskog prvenstva 2020. u St Andrewsu, gradiću na istočnoj obali Škotske, koji je i  najveći sveučilišni centar na sjeveru Velike Britanije.

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza obišla je početkom prosinca nekoliko potencijalnih kampova u okolici Londona te u Škotskoj, a nakon detaljne analize, rukovodstvo Saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom je u dogovoru s izbornikom Zlatkom Dalićem odlučilo da će hrvatska reprezentacija tijekom EURA boraviti u hotelu Fairmont u St Andrewsu.

Luksuzni resort s pet zvjezdica, Fairmont se nalazi u idiličnom okruženju zelenila i škotske obale, a na raspolaganju ima 212 soba, 17 apartmana i dvije dodatne vile. Hotel je udaljen oko 120 kilometara od Glasgowa, gdje će Vatreni igrati dvije utakmice u skupini na Euru, a tek pola sata vožnje od zračne luke.

Svjetski doprvaci će pritom trenirati na terenima Sveučilišta St Andrews gdje su, između ostalih, trenirali Barcelona i Manchester United. Trening tereni udaljeni su 10-ak minuta vožnje od hotela, u kojem će reprezentativci također imati sjajne uvjete za trening (fitness) i oporavak, kao i za slobodno vrijeme.

“Željeli smo reprezentaciji omogućiti apsolutno najbolje uvjete za boravak tijekom Eura i zato smo se odlučili za St Andrews. Znamo iz Rusije koliko je važno imati mir, prirodu i kvalitetnu sportsku infrastrukturu te smo zato odabrali hotel i terene koji su na najvišoj razini. Uvjeren sam da je ovo najbolje rješenje za reprezentaciju”, izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

“Zahvaljujem Savezu što je zaista detaljno analizirao i predstavio sve opcije te mi je drago što smo bili apsolutno složni u odluci da je ovo najbolje rješenje za boravak reprezentacije tijekom Eura. U Rusiji smo imali sjajne uvjete i vjerujem da će tako biti i sada u Škotskoj. Kamp je vrlo važan ne samo zbog treninga već i zbog stvaranja pozitivnog ozračja i zajedništva, a ova lokacija nudi nam odlične uvjete za sve to”, komentirao je izbornik svjetskih doprvaka Zlatko Dalić.

Hrvatska na EURU u skupini s Engleskom, Češkom i još jednom selekcijom iz kvalifikacija.

Vezane vijesti

Komentari