fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 svi 2022

Objava

KAPA DOLJE: Udruga navijača “Dinamo to smo mi” u akciji  za “Palčiće”!
Wikipedija
Nogomet

KAPA DOLJE: Udruga navijača “Dinamo to smo mi” u akciji za “Palčiće”! 

Udruga navijača Dinama “Dinamo to smo mi” najavila je u ponedjeljak pokretanje velike humanitarne akcije za pomoć Klubu roditelja nedonoščadi “Palčići” i nabavku potrebne opreme za novi odjel neonatologije prerano rođenih beba gdje su nakon potresa u Zagrebu vraćeni.

U toj akciji aktivirali su neke od najboljih hrvatskih sportaša s kojima od idućeg tjedna pokreću veliku akciju Humanitarne tombole.

“Svi znamo kako su navijači Dinama tog jutra između ostalog iznosili i spasili desetak inkubatora i ostalu opremu. Sad je vrijeme da se vrate inkubatori u Petrovu. Dinamovi navijači imaju bogatu povijest akcija i suradnje s Klubom roditelja ‘Palčić gore’ i čim smo čuli da su otvorili račun za skupljanje sredstva za novu potrebnu opremu, krenuli smo s idejama kako im pomoći. Na kraju smo osmislili tombolu na kojoj će se naći dresovi, rekviziti i ostale vrijedne stvari najboljih hrvatskih sportaša”, rekao je Juraj Čošić, predsjednik Udruge “Dinamo to smo mi”.

Pozvao je sve navijače Dinama, ali i druge građane da se odazovu akciji i pomognu u nabavci vrijedne opreme za prerano rođenu djecu u Petrovoj bolnici.

“Tombola će zasad biti na on-line platformi na stranici http://tombola.dinamotosmomi.com i svaka donacija će odmah sjedati na račun Kluba roditelja nedonoščadi ‘Palčić gore’. Već sad u ‘bubnju’ se nalazi respektabilan broj dresova i rekvizita naših sjajnih sportaša, ali ovom prilikom pozivam sve koji se žele priključiti da se jave i pomognu kako bi se ‘Palčići’ što prije vratili u Petrovu. Mi ćemo redovno objavljivati tko se priključio akciji, a o izvlačenju ćemo vas obavijestiti naknadno, ovisno o mjerama vlade vezanim za javna okupljanja”, kazao je Čošić dodavši da je ideja da i na tom koncertu sportaši sudjeluju u call centru i tako dodatno pomognu akciji.

Predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “Palčić gore” Željka Vučko kazala je kako je potrebno kupiti za odjel desetak inkubatora, respiratora i ostale opreme.

“Vrijednost ove opreme koju nabavljamo je oko četiri milijuna kuna. Mi smo dosad skupili oko 900.000 kuna, a vjerujem da će ova akcija pomoći našem cilju. Hvala svakom sportašu koji je nešto donirao, hvala svakom građaninu koji će se uključiti u akciju, ovo je zaista prava sinergija sportaša i navijača”, kazala je Željka Vučko.

Svjetski prvak u gimnastici Tin Srbić donirao je svoj dres u kojem je osvojio nekoliko prvih medalja.

“Čim su me dečki kontaktirali i rekli ideju, odmah sam pristao i ponudio im se pomoći. Hvala njima na ovoj akciji, ali hvala svima koji će biti dio nje. Pozivam i ovom prilikom sve kolege sportaše da se odazovu akciji, neka se jave i meni i dečkima iz Udruge sa svojim suvenirima da napunimo bazu na jednom mjestu da pokrenemo lavinu”, rekao je Tin Srbić.

Osim njega, kazano je kako će između ostalog na humaniranoj tomboli u početku biti ponuđene kopačke Velimira Zajeca iz 1982. godine, dresovi srebrnih Zlatka Dalića i Marka Pjace, startni broj skijaša Filipa Zubčića, dresovi nogometaša Filipa Benkovića, Marka Roga, Nikole Katića, košarkaškog reprezentativca Krune Simona, reket tenisača Ive Karlovića…

Vezane vijesti

Komentari