Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

05 velj 2023

Objava

KAŽU DA NIJE PRVOTRAVANJSKA ŠALA: Cibona svim zaposlenicima uručila otkaze!
Foto: facebook/kk cibona
Košarka

KAŽU DA NIJE PRVOTRAVANJSKA ŠALA: Cibona svim zaposlenicima uručila otkaze! 

Znali smo da je Cibona doslovce na koljenima, ali da će sve otići tako daleko i tako brzo….

Pandemija koronavirusa i obustavljanje svih sportskih natjecanja dovela je većinu klubova u probleme. Tako je dvostruki prvak Europe KK Cibona zbog financijskih problema poslao sve ljude iz radne zajednica uključujući trenera Ivana Velića na burzu.

Kako piše tportal, u Ciboni je kriza zbog pandemije koronavirusa poprilično uzdrmala klub jer u klubu nema novaca za isplatu plaća zaposlenicima među kojima su se osim kuharica, fizioterapeuta i tajnica našli glavni trener Ivan Velić i njegovi pomoćnici među kojima je i Bariša Krasić pa im je tako uručen otkaz.

Grad Zagreb, tj. pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić, zbog krize su obustavili sve isplate prema sportskim klubovima pa tako i prema Ciboni pa je tako trofejni zagrebački klub preko noći upao u velike probleme.

Budžet kluba od 12,5 milijuna kuna bio je ionako ‘nategnut’, a nakon ovoga nitko ne zna što će biti sa zaposlenicima kada kriza prođe, a niti igrači ne znaju koliko će dobiti od deset dogovorenih rata (plaća).

Ako Hrvatski košarkaški savez primjerice zbog pandemije koronavirusa prekine sezonu, jasno je kako će i igrači ostati bez veće količine novaca.

Kako doznajemo direktor Domagoj Čavlović – koji nije želio ništa komentirati – morao je sve ljude poslati na burzu i uručiti im otkaze iako su na sve načine pokušali pronaći način kako da iskoriste novu mjeru Vlade RH s isplatom minimalne naknade kako bi svima sačuvali radna mjesta, ali tu je zapelo s papirologijom (manjak prihoda) jer Cibona je tek nedavno izašla iz predstečajne nagodbe.

Tako je donesene nepopularna mjera da su od 1. travnja 2020. svi zaposlenici (nije prvotravanjska šala!), njih desetak, poslani na burzu. Jedini koji su ostali u klubu su direktor Domagoj Čavlović kao odgovorna osoba i treneri koje plaćaju Grad Zagreb i Košarkaški savez Grada Zagreba.

Nema sumnje kako će predsjednik kluba prof.dr.sc. Mladen Bušić, inače ravnatelj je Kliničke bolnice Sveti Duh te direktor Domagoj Čavlović što prije pronaći rješenje kako da klub koji je ponos Zagreba izvuku iz krize.

Inače, Cibona je 19.ožujka objavila kako s radom prestaju sve aktivnosti prve momčadi te svih mlađih dobnih kategorija zbog koronavirusa.

 

Vezane vijesti

Komentari