fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

KAŽU “DOBROVOLJNI DOGOVOR” Nogometašima Arsenala 12,5 posto manja plaća
Nogomet

KAŽU “DOBROVOLJNI DOGOVOR” Nogometašima Arsenala 12,5 posto manja plaća 

Nogometaši londonskog Arsenala i njihov trener Mikel Arteta dogovorili su s klupskim čelnicima smanjenje plaće za 12,5 posto na godišnjoj razini, kako bi pomogli umanjiti negativan utjecaj pandemije koronavirusa na klupske financije.

Klub je objavio da se radi “dobrovoljnom dogovoru”, a ako će “topnici” ostvariti zacrtane ciljeve na travnjaku igračima i trenerskom kadru obećan je povrat “dogovorenih iznosa”.

“Dogovor se temelji na pretpostavci da ćemo završiti sezonu 2019./20.i dobiti sav novac što nam pripada od prodaje televizijskih prava. Uštede bi nam pomogle pokriti financijske rizike koje imamo ove sezone, a povezani su s prihodima od utakmica i marketinških aktivnosti”, stoji u Arsenalovom priopćenju.

“Ovaj potez je posljedica pozitivne i konstruktivne diskusije. U tim razgovorima je jasno istaknuto razumijevanje teške aktualne situacije izazvane pandemijom bolesti COVID-19 i snažna želja da igrači i zaposlenici iskažu podršku Arsenalovoj obitelji.”

U ponedjeljak su na smanjenje plaća pristali trener Sheffield Uniteda Chris Wilder i glavni klupski operativac Stephen Bettis, a dogovore s igračima o smanjenju primanja postigli su još prije Watford, Southampton i West Ham.

Vezane vijesti

Komentari