fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

KICK-BOXING SPEKTAKL U KARLOVCU: Dvije tisuće boraca iz 40 zemalja
Ostali sportovi

KICK-BOXING SPEKTAKL U KARLOVCU: Dvije tisuće boraca iz 40 zemalja 

Kickboxing klub “Tigar” iz Karlovca potpuno je spreman za Europski kup “Karlovac Open 2020” na kojem će se okupiti oko dvije tisuće natjecatelja iz 40-ak zemalja, a koji će biti održan od 7. do 9. veljače u Karlovcu, te se očekuje da ovaj turnir od naredne godine uđe u svjetsku seriju, potvrdili su Hini organizatori.

Predsjednik kluba, ujedno i izbornik kickboxing reprezentacije Hrvatske za tatami discipline, Zoran Cicvara rekao je da natjecatelji dolaze iz 39 zemalja, a čeka se potvrda iz još dvije zemlje, pri čemu je kvaliteta natjecatelja vrlo visoka, jer su u svijetu rijetka natjecanja na kojima nastupaju natjecatelji iz četrdeset zemalja.

“Ovakva razina kupa podiže vjerojatnost da će već sljedeće godine karlovački Europski kup prerasti u svjetsku seriju, znači među šest do sedam najvećih turnira u svijetu koji se boduju za svjetsku rang listu. Naime, sada imamo sve parametre da nas Svjetska kicboxing federacija (WKF) uvrsti u svjetsku seriju”, rekao je Cicvara.

Među onima koji dolaze po prvi put su kickboxing savezi Reuniona, Španjolske, Grčke i Brazila odakle stižu dva vrhunska borca u K1. Prijavili su se natjecatelji iz mnogih europskih zemalja, Rusije, Izraela, ali i iz Indije, Portorika, Ekvadora, SAD-a, Alžira, Tunisa i Egipta. Iz mnogih od njih dolazi nekoliko desetaka natjecatelja, primjerice iz Izraela 92.

Iz Hrvatske dolaze brojni osvajači medalja na svjetskim i europskim prvenstvima u K1 i ringovnim disciplinama. Najavili su se i najbolji ruski natjecatelji, te je “Karlovac Open” postao vrhunskim turnirom i iduće bi godine mogao ući u Svjetsku seriju, rekao je Cicvara.

U petak će biti registracija natjecatelja, vaganje, prikaz glazbene forme, te će svjetski prvak iz Bugarske Borislav Radulov održati  seminar iz pointfightinga za mlade natjecatelje.

U subotu kreće natjecanje u pointfightingu i natjecanja u ringovnim disciplinama, u K1, low kicku i full contactu. U nedjelju natjecanja u kick lightu i light contactu, polufinale i finale u ringu, K1, low kick i full contact.

Pokrovitelji turnira su predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, Hrvatski olimpijski odbor i Središnji državni ured za sport, te Grad i Karlovačka županija, a klubu Tigar organizacijski je partner Karlovačka sportska zajednica.

 

(Hina)

Vezane vijesti

Komentari