fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

KORONA SE NE DA: U Splitu 10 novooboljelih, u Koprivnici 17, Virovitici 5….
Foto: Ilustracija
Korona virus

KORONA SE NE DA: U Splitu 10 novooboljelih, u Koprivnici 17, Virovitici 5…. 

Danas je 58. dan od pojave infekcije u Hrvatskoj i u 24 sata imamo 42 novih oboljelih, ukupno 1950 bolesnika. Testiranih je 27614, samo jučer 1340. Broj pozitivnih nalaz pada pa je danas 7,06 posto.

Hospitaliziranih je 314, odnosno 3 manje nego jučer. Otpuštenih iz bolnica imamo 33 više nego jučer, a ukupno imamo 869 oporavljenih 68 više nego jučer, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš

Novo žarište je dom za starije u Koprivnici gdje ima 13 pozitivnih korisnika, dva pozitivna zaposlenika i dva pozitivna kontakta.

– Neke međunarodne institucije su napravile svoje istraživanje koje ukazuju da je reprodukcijski broj već neko vrijeme u Hrvatskoj ispod 1, konkretno 0,8. To znači da jedan oboljeli zarazi jednog u svojoj okolini i to pokazuju da su mjere uspješne – poručio je Beroš.

Nažalost, prekinut je niz od 22 dana tijekom kojih u Virovitičko-podravskoj županiji nije bilo novih slučajeva.

Naime, Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije izvijestio je da je u toj županiji pet novih potvrđenih slučajeva.

Dvoje od pet zaraženih je u Pitomači. Riječ je o supružnicima, supruga ima simptome, a suprug ih nema, no oboje su pozitivni. U samoizolaciji su.

Izvor zaraze je starija gospođa u Koprivničko-križevačkoj županiji koju su supružnici posjećivali i koja ima koronavirus.

Uz to je još troje pozitivnih na drugom kraju županije. Riječ je o jednoj zaposlenici Doma za starije, no ona nije bila na poslu nego je bila dva tjedna na godišnjem, te o dva člana obitelji supružnika koji su prvi oboljeli u Virovitičko-podravskoj županiji.

Uz to se za jedno od dvoje prvooboljelih supružnika, koji su u međuvremenu ozdravili, nalaz na koronavirus ponovno pokazao pozitivnim, dok je nalaz drugog supružnika negativan.

Vezane vijesti

Komentari