fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

KORONAVIRUS: Loše je! Sraz Dinama i Hajduka bez publike ili odgoda?
Split, 22.02.2020 - Utakmica 23. kola Prve HNL Hajduk - Gorica. Na slici slavlje Haduka poslje postignutog gola. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms
Nogomet

KORONAVIRUS: Loše je! Sraz Dinama i Hajduka bez publike ili odgoda? 

Tragom informacija da bi se utakmica Prve HNL, naš najveći derbi, mogao igrati bez gledatelja, u cilju zaštite od širenja koronavirusa – u Hajduku su istakli ljutnju. Ne, ne zbog minoriziranja rizika od širenja zaraze.Jasno je zašto, u Hajduku računaju da bi na toj utakmici od ulaznica i reklama mogli uprihoditi tri milijuna kuna. Očekuje se posjet između 20 i 30 tisuća ljudi.
Prodaja ulaznica počela je u ponedjeljak i u Hajduku zasad ne brinu oko opasnosti organizacije utakmice zbog korona virusa.
U Hajduku, naime, traže da ako je u ovome trenutku tolika i egzaktna da se ta utakmica jednostavno – odgodi. A ne da se igra pred praznim tribinama. O tom slučaju pričalo s ei na Izvršnom odboru HNS-a, nije ništa decidirano odlučeno. Ali, HNS i nema ovlasti za takvu odluku, ovlast ima stožer civilne zaštite.
Ipak, u Hajduku su odlučni, ddonese li stožer odluku da se utakmica igra pred praznim tribinama Hajduk će posegnuti za traženjem odgađanja utakmice. Iz Hajduka tvrde, a oba kluba su ispala iz Kupa, kako do kraja sezone jođ ima slobodnih termina. I računaju na te datume.
Gledajući pomnije, zaista je šteta takve utakmice uopće igrati pred praznim tribinama. Opet, zaraza čini svoje i svi su tu u pravu, teško je procijeniti što je dobro, a što možda nije. Ako se utakmica i odgodi, a situacija se s virusom zaoštri, što se napravilo?
Ništa, samo se situacija zakomplicirala.

Vezane vijesti

Komentari