fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

21 svi 2022

Objava

KORONAVIRUS PRIJETI OLIMPIJSKIM IGRAMA: Lud je tko misli da ne prijeti opasnost
Ostali sportovi

KORONAVIRUS PRIJETI OLIMPIJSKIM IGRAMA: Lud je tko misli da ne prijeti opasnost 

Sve se više osjeća strah da bi se ovoga ljeta mogle zbog koronavirusa otkazati i Olizmpijske igre u japanskom Tokyju. Olimpijske igre trebale bi početi 24. srpnja, a Japan je imao plan ove godine privući 40 milijuna posjetitelja…. Sto se već sada smatra nemogućom misijom,

Nakon što je odgođeno i kinesko nogmetno prvenstvo, utakmice azijske Lige prvaka s kineskim momčadima, ženske kvalifikaicje za Olimpijske igre, nakon štu su nogometašice iz Kine bile smještene u karanteni u Japanu, te naposljetku nakon što se virus počeo širiti Japanom strah od otkazivanja ili odgode Olimpijskih igara u Tokyju je sve razumljiviji.

Međunarodni olimpijski odbor održao je krizne razgovore s Međunarodnom zdravstvenom organizacijom, no za sada Olimpijske igre nisu bile prijeporne. U Japanu zasad ima pedesetak oboljelih, a virus je veoma zarazan i zaista je teško pretpostaviti što bi moglo biti za nekolko mjeseci.

Predsjednik Organizacijskog odbora Igara u Tokyju 2020. godine, Toshiro Muto govori:

„Nadam se da će se virus što prije zaustaviti. Naravno, iznimno sam zabrinut da bi širenje virusa mogao biti hladan tuš na pripreme i na same Olimpijske igre”.

Japanski premijer je ipak optimist. Teško je reći je li s pokrićem…

„Poduzet ćemo potrebne mjere i pripreme za OI neće biti pogođene”!

Vezane vijesti

Komentari