Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

23 ožu 2023

Objava

KORONAVIRUS SE VRATIO U HRVATSKU: Vraćaju se mjere, možda i u sport
foto: pixabay
Korona virus

KORONAVIRUS SE VRATIO U HRVATSKU: Vraćaju se mjere, možda i u sport 

U Hrvatskoj je danas najmanje 17 novozaraženih, što znači da se koronavirus nakon tri tjedna polako ali sigurno vraća i u RH. Nije ni čudno jer svuda u susjedstvu bilježe na desetke pa i stotine novih slučajeva svakoga dana a počeli su nam pristizati i turisti bez ikakve kontrole na granicama.

U Zagrebu ima sedam novih slučajeva. Sa šest potvrđenih novih slučajeva u Splitu, dva u Osijeku, jednim u Zagrebačkoj županiji i još jednim koji je oko podneva potvrđen u Dubrovniku to je zasad u Hrvatskoj ukupno 17 novooboljelih.

Što se tiče novozaraženih u Zagrebu, dvoje su novi importirani slučajevi iz inozemstva, jedan je novi iz Instituta Hrvoje Požar u kojem je prije nekoliko dana izbilo žarište koronavirus, a ostali novi slučajevi su kontakti prethodno oboljelih.

U Osječko-baranjskoj županiji novozaražene su dvije osobe koje su boravile u Srbiji i imaju blage simptome, a petero njihovih kontakata stavljeno je u samoizolaciju.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji petero novozaraženih je iz Solina, a jedna osoba iz Splita.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji radi se o osobi koja ima prebivalište na području grada Dubrovnika, a koja se zarazila u Zagrebu.

“Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 154 obrađena testa s područja SDŽ 6 je novooboljelih osoba pozitivno na covid infekciju i to iz Splita 1 osoba i Solina 5 osoba.

Svi novooboljeli obiteljski su kontakti prethodno potvrđenih slučajeva koji su importirani iz drugih država.

70 osoba nalazi se u samoizolaciji. Jedna osoba je hospitalizirana.

Svi testirani iz Centra za autizam Split kao i iz O.Š. Marjan negativni su na covid infekciju”, priopćio je stožer Splitsko-dalmatinske županije.

Jučer, u petak je Nacionalni stožer objavio da je u Hrvatskoj 11 novozaraženih, no u tu statistiku nije ušao još jedan potvrđeni slučaj koji je na presici u 13:30 sati objavio splitsko-dalmatinski stožer.

Jučer je šest novih slučajeva potvrđeno u Splitu, još pet u Zagrebu i jedan u Zagrebačkoj županiji.

Zbog svega čelni ljudi Nacionalnog stožera najavili su vraćanje nekih mjera a nije isključeno da one ponovno budu rigorioznije što će opet ponajviše pogoditi svijet sporta.

Vezane vijesti

Komentari