fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

28 svi 2022

Objava

KOŠARKAŠ REALA OBOLIO U Španjolskoj prekinuto  nogometno i košarkaško prvenstvo
foto: HINA/EPA/MANUEL BRUQUE
Nogomet

KOŠARKAŠ REALA OBOLIO U Španjolskoj prekinuto nogometno i košarkaško prvenstvo 

Real Madrid u četvrtak je aktivirao protokol vezan za koronavirus u svojoj nogometnoj i košarkaškoj ekipi nakon što je jedan njegov košarkaš bio pozitivan na testiranju, izvijestio je organizator prvenstva La Liga.

Nakon što je potvrđena vijest, članovi kluba su žurno napustili sportski centar u predgrađu Valdebebas na sjeveru Madrida. Nogometaši, među kojima i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, nisu trenirali u 11 sati kako je bilo predviđeno nego su napustili kamp.
U tamošnjoj rezidenciji zajedno žive nogometaši i košarkaši koje dijeli jedan kat u zgradi. Jedu u istom restoranu, a košarkaška dvorana nalazi se pored nogometnog stadiona.
Glavna osoba u Real Madridu u ovoj situaciji je hrvatski liječnik Niko Mihić, šef liječničke službe. Među košarkašima se nalazi 18-godišnji hrvatski igrač Boris Tišma, koji povremeno trenira s prvom momčadi i koji je ove godine debitirao za nju.
Real Madrid se do objave ove vijesti nije oglasio o slučaju.
Nakon što je u 12 sati u Madridu održan sastanak organizatora nogometnog prvenstva La Lige, Španjolskog nogometnog saveza i sindikata nogometaša donesena je odluka o otkazivanju prve i druge lige na dva tjedna. La Liga je u utorak odlučila da će se utakmice igrati bez publike no nakon što je sindikat igrača zatražio otkazivanje kako se igrači ne bi zarazili na putovanjima i hotelima, natjecanje je zaustavljeno.
“S obzirom na situaciju nastalu jutros, vezanu za karantenu u Real Madridu te mogućnosti da su još neki igrači pozitivni na koronavirus u drugim klubovima, La Liga smatra da je došlo vrijeme za iduću fazu protokola vezanog za koronavirus”, priopćila je La Liga.
“Bit će suspendirane utakmice, barem u iduća dva kola. Ova odluka bit će razmotrena nanovo nakon što završi karantena pogođenih klubova”, dodala je La Liga.
Košarkaško prvenstvo također je prekinuto na dva tjedna.
Sa 2.277 zabilježenih slučajeva koronavirusa Španjolska je nakon Italije zemlja s najviše oboljelih u Europi. Od tog broja polovica se nalazi u Madridu i okolici. U glavnom gradu i okolici je umrla 31 osoba od ukupno 55 u Španjolskoj.
(Hina)

Vezane vijesti

Komentari