fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

21 svi 2022

Objava

KOŠARKAŠI IMAJU JOŠ JEDNU ŠANSU ZA OI U  TOKIJU: Pomaže i HOO – dati će sredstva za kvalifikacijski turnir u Hrvatskoj
Košarka

KOŠARKAŠI IMAJU JOŠ JEDNU ŠANSU ZA OI U TOKIJU: Pomaže i HOO – dati će sredstva za kvalifikacijski turnir u Hrvatskoj 

Evo šanse našim košarkašima da ipak vide Olimpijske igre u Tokiju dogodine, a dosad su sve prigode propustili. Naime, u prostorijama zadarskog Jedriličarskog kluba Uskok održana je u četvrtak 30. redovna sjednica Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na kojoj je HOO jednoglasno podržao Hrvatski košarkaški savez da se kandidira za domaćinstvo olimpijskog kvalifikacijskog turnira u lipnju 2020. godine. Također, hrvatskoj muškoj košarkaškoj reprezentaciji (ukupno 14 igrača) vraćen je status potencijalne olimpijske momčadi, kojeg je izgubila krajem veljače zbog neodlaska na SP.

Sukladno tome, košarkaški izbornik Veljko Mršić od 1. studenoga postaje korisnik HOO-ova programa sufinaciranja rada trenera, i to u kategoriji trenera ekipnog olimpijskog sporta.

Ukupna brojka sportašica i sportaša, korisnika HOO-ovih razvojnih programa, stigla je do gotovo 400 korisnika. U razvojnom programu I. od 1. rujna novi korisnik je Dino Šimunec (karate), a u razvojnom programu II./1, također od 1. rujna, novi su Nika Manestar (jedrenje) i David Ledinski (skokovi u vodu) te od 1. listopada Matej Nikolić (taekwondo). U razvojni program III. od 1. listopada uvršteni su Deni Andrun Razić, Lucija Domić, Laura Glasnović I Matija Ružić (svi iz taekwondoa) te Izabela Krakić, Fabio Ipsa, Ivan-Ante Grgić, Toni Crnjak i Lovro Čondrić (svi iz veslanja).

U Olimpijskom programu Tokio 2020. status evidentne olimpijske kandididatkinje od 1. kolovoza zaslužila je jedriličarka Elena Vorobeva. Podsjetimo, na srpanjskom SP-u u Japanu dvije su hrvatske jedriličarke u klasi “laser radial” ostvarile rezultat vrijedan olimpijske norme za Tokio – Elena Vorobeva na 20. i Sandra Lulić na 25. mjestu. No, budući da Hrvatska ima samo jednu kvotu za spomenutu klasu, status evidentne kandidatkinje pripao je bolje plasiranoj reprezentativki. Sandra Lulić nominirana je u kategoriju predolimpijskih kandidatkinja, a u istoj skupini je od 1. listopada i Karla Prodan (judo).

Vezane vijesti

Komentari