fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

KOSTELIĆEVA DISCIPLINA: Zubčić ipak uzeo nove bodove na sramotno lošoj stazi!
foto: HINA/EPA/KIMIMASA MAYAMA
Ostali sportovi

KOSTELIĆEVA DISCIPLINA: Zubčić ipak uzeo nove bodove na sramotno lošoj stazi! 

U austrijskom Hinterstoderu skijaši su vozili kombinaciju za Svjetski kup. Na kraju je pobijedio Francuz Alexis Pinturault, čime je osvojio mali kristalni globus u disciplini u kojoj su nekad vladali naši Janica i Ivica Kostelić, a popravio si je izglede i u ukupnom poretku Svjetskog kupa, jer sada za Norvežaninom Kildeom zaostaje samo 24 boda.

Naš Filip Zubčić je zauzeo 15.mjesto, jer je staza u drugoj slalomskoj utrci bila u užasnom stanju, a Filip je nastupio kao 26. jer se vozilo od najboljih u superveleslalomu do najslabijih, pa su slalomaši bili dvostruko hendikepirani. Slalomaši ne da nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak za natjecateljima iz brzih disciplina nego su još dodatno zaostajali na stazi koju su Austrijanci nedopustivo loše pripremili.

Nakon odrađenog superveleslaloma u vodstvu je bio Švicarac Mauro Caviezel, dok je Filip Zubčić bio na 26. mjestu. Drugi je bio Francuz Alexis Pinturault sa 23 stotinke zaostatka i njemu su davali najveće šanse za pobjedu budući da je odličan slalomaš. Na trećem mjestu nalazio se Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde (+0,24). Hrvatski skijaš Filip Zubčić, koji je prije osam dana slavio u veleslalomu ostvarivši svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu, zaostao je 2 sekunde i 9 stotinki, te je bio 26. uoči slaloma.

Sutra (u ponedjeljak) je u istom Hinterstoderu na rasporedu veleslalom, uz prijenos na Drugom programu HTV-a.

Vezane vijesti

Komentari