fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

KRIZNI SASTANAK U ENGLESKOJ: Oni su za igranje bez gledatelja, ne za odgode
facebook/England football team-official site
Nogomet

KRIZNI SASTANAK U ENGLESKOJ: Oni su za igranje bez gledatelja, ne za odgode 

Vodstvo Engleskog nogometnog saveza (FA) i Premier lige održali su krizni sastanak s predstavnicima vlasti na kojem se raspravljalo o koronavirusu.

Ukoliko se zaraza proširi ‘otokom’ razmatra se uvođenje zabrane za velika okupljanja, zabranio bi se i dolazak nogometnim navijačima na stadione, a utakmice bi se igrale bez gledatelja.

Obje organizacije vodit će se vladinim savjetima za javno zdravstvo prije nego što naprave bilo kakve izmjene popisa, međutim raspravljalo se što učiniti ukoliko se zabrane okupljanja.

FA i Premier liga su svjesni kako bi klubovi takvom odlukom imali milijunske gubitke, no problem je i s nedostatkom termina u slučaju da se utakmice odgode. Zbog toga je istaknuta potreba solidarne isplate klubovima u slučaju da se utakmice igraju iza zatvorenih vrata.

Zanimljivo, Švicarci su u ponedjeljak prekinuli prvenstvo do 23. ožujka zbog straha od širenja zaraze koronavirusom, nakon što su klubovi odbili mogućnost igranja utakmica bez gledatelja iz ekonomskih razloga.

Englezima predstavlja problem i dogovorena prijateljska utakmica između “Gordog Albiona” i reprezentacije Italije koja bi se trebala igrati na Wembleyju 27. ožujka.

O korona virusu raspravljalo se i na Izvršnom odboru Europske nogometne federacije (UEFA) u ponedjeljak u Amsterdamu.

Raspravljalo se i o mogućnosti otkazivanja utakmica dodatnih kvalifikacija za ovogodišnji EURO koje su zakazane za kraj ožujka, te je zaključeno kako ta odluka nije u nadležnosti UEFA-e već vlada i zdravstvenih organizacija u svakoj od država.

“U kontaktu smo s vlastima, u rukama smo lokalnih vlasti i bavit ćemo se onim što nam kažu. Reagirat ćemo na ono što kažu Svjetska zdravstvena organizacija,” poručili su iz UEFA-e.

(Hina)

Vezane vijesti

Komentari