Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

27 stu 2022

Objava

LIJEČNIK ‘VATRENIH’ O NASTAVKU HNL: “Šanse da se nogometaši zaraze u igri su minimalne”
foto: facebook/Prva HNL
Nogomet

LIJEČNIK ‘VATRENIH’ O NASTAVKU HNL: “Šanse da se nogometaši zaraze u igri su minimalne” 

Kao i ostale europske nogometne lige, i Hrvatska nogometna liga stavljena je na čekanje zbog pandemije korona virusa.

I dok se situacija sa korona virusom u Hrvatskoj pomalo smiruje, pa su od petka do subote otkrivena tri novozaražena slučaja, rasplet nogometnih natjecanja i dalje je upitan.

Povodom mogućeg nastavka odigravanja HNL-a oglasio se dr. Zoran Bahtijarević, liječnik hrvatske nogometne reprezentacije i dopredsjednik Medicinske komisije Uefe:

– Mislim da se Hrvatska s mnogo optimizma može posvetiti pripremama za nastavak sezone. Najveće teškoće imat će zemlje koje su najteže pogođene ovom zarazom. Hrvatska nije među njima, kod nas su brojke male i zato će povratak sigurno biti lakši, rekao je dr. Bahtijarević za Novu TV pa nastavio:

– Ako o nogometu govorimo samo kao o igri, onda su šanse da se igrači zaraze minimalne. Nijemci su napravili istraživanje i došli su do zaključka da se igrači u razmaku manjem od jednog metra nalaze tijekom utakmice prosječno samo 18 sekundi. Najdulji takav kontakt jednog igrača trajao je tri minute. Kao što znamo, da bi opasnost od zaraze postojala, takav bi kontakt trebao trajati dulje od 15 minuta.

Dr. Bahtijarević je dodao:

– Bojimo se svlačionica gdje u zatvorenom prostori boravi mnogo ljudi. Osim toga, igrači nakon utakmice moraju doći doma i družiti se sa svojim obiteljima. To je potencijalni rizik. O tome moramo misliti u trenutku kada odlučimo krenuti s nogometom.

 

Vezane vijesti

Komentari